XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En vuxen ADD checklista


Attention Deficit Disorder - mer känd som ADD - påverkar både barn och vuxna. Vuxna som lider av denna störning display hyperaktivitet, kort uppmärksamhet och dåliga kunskaper koncentrations. Medan en ADD checklista inte diagnostisera ADD, kan det hjälpa dig att avgöra om du uppvisar egenskaper ADD och om du behöver söka medicinsk utlåtande från en läkare.

betyg

När du använder checklistan ADD-symptom som används av University of Central Florida du kommer att läsa 78 uttalanden och betygsätta hur nära det uttalandet avser dig och ditt liv. Om meningen inte relatera till dig alls, kommer du att ge betyget 0. När domen gäller för dig på en sällsynt basis kommer du att göra en klassificering av 1; betyg 2 om det ibland gäller dig; klass 3 om det ofta gäller dig; och en rating på 4 om det gäller dig och ditt liv mycket ofta. Vid slutet av checklistan, kommer din totala poäng och antalet objekt som du fått 3 eller ovanför dig. Om du betygsätta 21 eller fler meningar med tre eller högre, har du en stark tendens till ADD.

förflutet

Den första delen checklistan ADD används av University of Central Florida innehåller uttalanden om din historia som din distractibility som ett barn, dålig skolarbete, beteendeproblem och en familjehistoria av ADD, inlärningssvårigheter eller drogmissbruk.

Koncentration

Eftersom symptomen på ADD inkluderar dålig uppmärksamhet span, kommer du betygsätta uttalanden som "Saknar uppmärksamhet på detaljer, på grund av koncentrationssvårigheter" och "Dålig förmåga att lyssna." Du kommer också att betygsätta din rastlöshet med uttalanden som "måste vara rörliga för att tänka."

Uppgifter och projekt

ADD checklistor täcker hur väl du svarar på eller fullständiga uppgifter. Du betygsätta påståenden om att vara överväldigad av vardagliga uppgifter, problem med att hantera din ekonomi, tröghet och organisation i både arbete och hem liv. Din förmåga att börja eller avsluta projekt kommer också att behandlas.

Känslor och interaktioner

Personliga känslor och relationer kan ge ledtrådar mot en trolig ADD diagnos. Du kommer att läsa uttalanden som hänför sig till din humörsvängningar, negativitet, självkänsla och underprestation. Andra uttalanden utforska din förmåga att upprätthålla vänner, promiskuitet, omogna intressen, verbalt missbruka andra utbrott, undvika social interaktion och kolliderar med auktoritet. Checklistan kommer också att ha dig betygsätta ditt humör.

Behov och tankar

När du fyller en checklista du kommer att betygsätta ditt behov av stimulans som bungyjump, spel och söker tillsammans med din tendens att oroa sig och din benägenhet till missbruk.

Inlärning

ADD checklista uttalanden kommer att bedöma hur din hjärna fungerar genom att ta med uttalanden som "Växlar runt siffror, bokstäver eller ord." Du kommer att betygsätta artiklar om ditt skrivande och färdigheter samordning, samt dina svar på tryck, såsom när du tar ett test.

Kropp

Din kropp kan också uppvisa tecken på att du sannolikt kommer att drabbas av ADD så du betygsätta uttalanden om din förmåga att somna eller vaknar upp, din energi genom hela dagen och din känslighet för beröring, buller och ljus.