XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hälsofördelar av svartpeppar och gurkmeja

Svartpeppar och gurkmeja är aromatiska kryddor som inte bara unika smaker till mat men också har en rad positiva hälsoeffekter. Gurkmeja, Curcuma Ionga, är en medlem av ingefära familj och en av de viktigaste kryddor i curry, som är en blandning av örter som vanligen används i indiska och asiatiska köket. Svartpeppar, Piper nigrum, kommer från en evergreen klättring vinstockar och används i köket i världen.

Smärtstillande

Svartpeppar innehåller piperin, en kemikalie som liknar capsaicin som finns i hot chili peppers. Piperin bidrar till att minska smärta utlöser Transient Receptor Potential vanilloid typ 1, TRPV1 receptorer i kroppen, som svarar för att motverka smärta, enligt en artikel som publiceras i oktobernumret 2010 av "Molecular smärta." Piperin utvinns ur svartpeppar kombineras med andra mjukgörare och naturliga ingredienser i en smärtstillande kräm som appliceras på huden på platsen för smärta.

Anti-inflammatorisk

Curcumin är det gula pigmentet i gurkmeja används för att färga och smakämnen. Curcumin är också en effektiv anti-inflammatorisk används som behandling för reumatoid artrit, RA, och som en kompletterande behandling för ulcerös kolit, UC, enligt en granskning som publicerades i december 2010 frågan om "Surgical Neurology International." Gurkmeja tas tre gånger dagligen för att minska svullnad och inflammation runt lederna. Gurkmeja är en annan alternativ behandling för RA. En lösning innehållande 94 procent av de tre stora curcuminoider befanns effektivt för att förebygga artrit när det tas före uppkomsten av ledinflammation, konstaterar en studie som publicerades i mars 2006 frågan om "Journal of Natural Products."

Magsår Fördelar

Gurkmeja och svartpeppar kan ha positiva effekter på gastrointestinala skador, magsår, enligt en granskning i juni 2010 numret av "World Journal of Gastroenterology." Curcumin hämmar tillväxten av alla stammar av H. pylori, som är förknippade med magsår. Den skyddande effekten av piperin i svartpeppar är kopplad till dess antioxidativa effekter. Både svartpeppar och gurkmeja har antioxidativa beståndsdelar; men när genomgående tas i stora doser, kan de ge magbesvär och kan framkalla magsyra sekretion.

Förbättrat minne Prestanda

Både svartpeppar och gurkmeja visar fördelar i att hjälpa till att skydda mot kognitiv försämring och kan bidra till att förbättra minnet i Alzheimers sjukdom. Wistar råttor som givits piperin från svartpeppar under en tvåveckorsperiod visade en signifikant förbättring av försämrat minne, enligt en studie som publiceras i marsnumret 2010 av "Food and Chemical Toxicology." Curcumin i gurkmeja kan bidra till att minska minnesförlust i patienter med Alzheimers sjukdom. En studie på möss med human Alzheimers sjukdomsgenen livnärde möss en no-dos curcumin kost, låg dos curcumin diet eller en hög dos curcumin kost under sex månader, enligt en granskning som publiceras i aprilnumret 2005 av "Current Alzheimers Research . " Både lågdos och högdos curcumin matade möss visade minskad genetiska faktorer av åldersrelaterade minnesförlust. Ytterligare forskning behövs för patienter human Alzheimers sjukdom för att ge entydiga resultat.