XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Evinrude, en division av Bombardier Recreational Products, gör utombordsmotorer. Evinrude använder fjäderbelastade klämmor för att ansluta bränsleledningarna på sina utombordsmotorer till inline bränslebränslefilter, för att säkerställa en säkrare anslutning mellan filtren och linjer än den som erbjuds av push-in utdragbar typ av inline-filter. Filtren är markerad med en pil som visar riktningen av bränsleflödet och förhindra "baklänges" installationer. Genom att veta hur man installerar en inline Evinrude bränslefilter korrekt, kan motorn ägare hålla motorn går bra, även när man står inför trashy bränsle.

Instruktioner

1 Ta bort 5/16-tums mutter från den negativa inlägg, märkta med bokstäverna "NEG" eller ett minustecken, av båtens batteri med en 5/16 tums fast nyckel. Ta bort kabeln från posten

2 Pressa flikarna på fjäder typ slangklämma som håller bränsleslangen och filtret tillsammans. Använda en tång för att frigöra slangen. Skjut klämman tillbaka på slangen, förbi det upphöjda partiet av filter inlopps- / utloppsbröstvårtor.

3 Ställ ett uppsamlingskärl under filtret för att fånga upp utströmmande bränsle och dra slangen från bröstvårtan. Tillåt något bränsle i filtret och bränsleledningen att rinna ner i tråget.

4 Sittplats filtret in i slangen från tanken så att pilen på filtret, som visar riktningen av bränsleflödet, pekar mot bränsleledningen löper till motorn. Seat filtret på slangen kör till motorn. Flytta klämmorna över det upphöjda partiet av nipplarna på båda ändar av filtret för att säkra den.

Tips

  • Se till att slangarna är i gott skick och inte spröda eller sprucken.
  • Fjäderklämmor kommer att försvagas med tiden, behöver bytas ut om de har förlorat sin spänning.
  • När du arbetar på din motor, koppla bort batterikabeln från den negativa posten batteriet genom att ta bort muttern från batteripolen och lyfta kabeln från posten. Ta bort den negativa batterikabeln isolerar den elektriska kretsen från båtens utrett, vilket gör det "elektriskt säker" att arbeta på båtens elektriska eller mekaniska system. Använd alltid en 5/16-tums fast nyckel när du tar bort muttern från den negativa posten som en marin batteri. Den positiva inlägg använder en 3/16-tums mutter.