XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Negativa effekter av att dricka på kroppen


Det sätt på vilket alkohol påverkar kroppen beror på din vikt, ålder, kön och mängden mat och alkohol i ditt system. När du konsumerar alkohol, är det absorberas av magen och kommer in i blodomloppet, som transporterar det i hela kroppen. Alkohol, därför, påverkar alla organ. Mycket sällan är effekterna av alkohol trevlig. Du kan njuta av den tillfälliga surr du får när man dricker och disinhibiting effekten av sprit, men effekterna av alkohol på kroppen är alltid negativ.

Leverskada

Att dricka alkohol påverkar levern. När du dricker, är levern tvingas metabolisera alkohol över dess föredragna fettsyror. Levern cellstruktur påverkas, är dess förmåga att metabolisera fett nedsatt. En fettlever gör det svårt för leverceller för att ta emot näringsämnen och syre som de behöver. Med tiden kan celler dör, vilket resulterar i ärrvävnad. När ärrvävnad övertar frisk lever kan ett tillstånd som kallas alkoholhepatit ställa in. Detta tillstånd kan vara livshotande, men kan undvikas genom att minska eller slutar alkoholkonsumtion. Alkoholcirros är ett avancerat stadium av alkoholhepatit. Detta tillstånd kan vara livshotande på grund av dess biverkningar, bland annat njursvikt och svår hypertoni.

Effekter på hjärnan

När du dricker alkohol, påverkar det hjärnceller i samband med din uppmärksamhet, samordning, bedömning, sömn och minne. Alkohol kan få dig att glömma saker som hänt tidigare under dagen. Din hjärna har svårt att bearbeta information och ditt omdöme är nedsatt. Riskfyllda situationer, såsom att ha oskyddat sex, är inte ovanliga. Kvaliteten på sömn får du efter en alkohol binge är begränsad; du vaknar trött, trött och irriterad. I det långa loppet kan dricka alkohol i överskott leda till bestående hjärnskador och minnesförlust.

Sexualitet

Alkohol minskar dina hämningar. Du kan vara mer promiskuösa, säger saker som du normalt inte skulle, och ta större risker när det gäller din sexualitet. Beroende på mängden alkohol i deras system, kan män upplever problem bli upphetsad och kan även tillfälligt bli impotent. På lång sikt kan en manlig testosteronnivåer gå ner och en kvinna kan uppleva reproduktiva och menstruella problem.

Viktminskning eller viktökning

Eftersom alkohol har en negativ effekt på din ämnesomsättning, kan du vinna eller förlora vikt. Alkohol minskar aptiten av storkonsumenter, vilket får dem att bli undernärda. Alkohol innehåller inga näringsämnen och har 7 kalorier per gram. Kroppen använder kalorier från alkohol för att ersätta kalorier det normalt får från mat. Om du dricker med måtta, kan alkohol öka aptiten, vilket resulterar i viktökning.