XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En Absens, även känd som en petit mal anfall, kännetecknas av nedsatt medvetenhet och lyhördhet. De förekommer oftast hos barn och kan endast ske då och då eller så ofta som flera dussin gånger om dagen.

symptom

Under en Absens visas ett barn att stirra ut i rymden. Läpparna kan smack och han kan göra små rörelser med sina händer eller armar. Ögonlocket fladdrande och tuggar är också vanliga symptom.

Orsak

Kramper i allmänhet orsakas av onormal elektrisk aktivitet i hjärnan. Absensanfall orsakas av samma signal upprepa var tredje sekund. Den underliggande orsaken till detta hjärnan abnormitet är inte känd.

Onset och varaktighet

Anfallen komma plötsligt och vanligtvis varar bara några sekunder. Efteråt kommer barnet inte kommer ihåg att ha anfall.

tester

Eftersom absensepilepsi inte kan stoppas av yttre krafter, såsom att trycka ett barn på axeln, kommer läkaren att be om en beskrivning av beslag. Han kan också beställa en elektroencefalografi (EEG) för att mäta hjärnvågor eller en MRI för att titta på själva hjärnan.

Behandling och prognos

En kramper medicinering, såsom etosuximid (Zarontin) eller valproinsyra (Depakene), ordineras ofta. Många barn växer ifrån beslagen innan de når vuxen ålder. I vissa fall, kan barnet senare utveckla grand mal-anfall.