XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Förlossning varar normalt flera timmar. I de flesta fall kommer det att finnas gott om tid för en blivande modern att komma till sjukhus eller, om pre-arranged för en barnmorska eller läkare att komma till hennes hem. Men i vissa fall kan arbets ske mycket snabbt. Också, i fallet med prematura värkar, kan leveransen uppstå oväntat, utan några tecken eller symptom. I dessa fall kan det inte vara tillräckligt med tid för att komma till sjukhuset och du kanske måste leverera barnet, eller åtminstone hjälpa till tills akut medicinsk service anländer.

Instruktioner

1 Du måste utföra en nödsituation leverans om moderns vatten väska har brutit och sammandragningar är mindre än två minuters mellanrum och sista 45 till 60 sekunder. Mamman kan känna en stark rörelse i hennes mage och vill driva. I vissa fall är huvudet av barnet redan synliga.

2 Ring 911. Prata med mamman och lugna ner henne. Leveransen är lättare om hon inte panik.

3 Tvätta händerna. Sätt på sterila latexhandskar. Hitta ett område med tillräcklig belysning med en stor, platt och hållbar yta. Detta kan vara antingen en säng, ett bord, eller ett rent område på golvet. Täck ytan med tidningen sedan rena lakan. Om du inte har tid att sterilisera sax eller andra föremål, rengör dem i tvålvatten.

4 Placera mor på ryggen. Har knäna böjda och ben sprids. Höj hennes höfter. Du kan växla henne till andra positioner, till exempel, ligger på sin vänstra sida, eller knä, om hon känner sig obekväm på rygg.

5 Ta moderns kläder, inklusive kalsonger. Be henne att ta korta, snabba andetag under värkarna. Under förlossningen, kan hon kräkas. Håll en behållare i närheten. Håll henne ben spridning.

6 I en normal förlossning, kommer huvudet att komma ut först. Om fötterna, skinkor eller navelsträngen visas först, placera mor med huvudet ner och skinkor upp.

7 När du ser huvudet, stödja den med en hand. Undvik att trycka på de två mjuka fläckar nära pannan på framsidan av huvudet och nära baksidan av huvudet.

8 Använd en sträng att knyta tätt runt sladden, ungefär fyra inches bort från barnets naveln. Knyt en annan annan sträng tätt runt sladden två till fyra inches bort från den första slips. Använd sax eller kniv för att skära sladden mellan de två banden. Torka nyfödda med en ren trasa. Torka fluid från barnets mun och näsa.