XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Terazosin är en alfa-adrenerg blockerare som föreskrivs för ett begränsat antal skäl. Den finns i generisk form och som varumärket Hytrin. Terazosin tillhandahålls som en kapsel att tas en gång eller två gånger om dagen.

Högt blodtryck

Terazosin orsakar vener och artärer att slappna av och vidgas, vilket förbättrar blodflödet. Detta gör terazosin en effektiv behandling för högt blodtryck.

förstorad prostata

Terazosin är också en effektiv behandling för godartad prostataförstoring (BPH), eller förstorad prostata. Man slappnar musklerna i prostatan och blåshalsen.

BPH Symtom

Män med BPH kan uppleva kontrasterande symptom, inklusive urinretention och urinträngningar. Deras symptom kan inkludera dribbling när man försöker att urinera, svag ström, ofullständig blåstömning och smärtsam urinering. Terazosin ger lindring för dessa symtom.

hyperhidros

En studie avslutad 2008 indikerar terazosin kontroller överdriven svettning som orsakas av antidepressiva användning. I denna studie, utförd av läkare Rajnish Mago av Thomas Jefferson University, terazosin minskade svårighetsgrad och hur lång tid patienterna påverkades av hyperhidros.

ytterligare överväganden

Terazosin är en föredragen behandling jämfört med många andra mediciner eftersom de flesta människor tolererar det väl. Få biverkningar är förknippade med terazosin, och de flesta är tillfälliga.