XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Föräldrar är med rätta oroliga tonåren använda droger, oavsett om det är en öl på en fest eller ett recept smärtstillande tas för rekreation. Konventionell läkemedelsmedvetenhet utbildning och läkemedelsresistens utbildning har visat sig vara ineffektiva. Försiktigt, kooperativa föräldraskap, men fungerar fortfarande.

Undvik "The Talk"

Barn i en upprorisk ålder kan känna en föreläsning en mil bort och har expert förmåga att ignorera det. Även om de hör vad du säger, kan de ogillar det. Med andra ord, "the talk" kan slå tillbaka på dig. Lär dina barn om droger som en fråga om dagliga föräldraskap; till exempel om TV-nyheterna gör en berättelse om en uppgörelse mot Big Tobacco, förklara för ditt barn att tobaksbolagen stämdes för miljarder dollar eftersom de sålde produkter som de visste kunde skada människor.

Se till att barnet känner sig välkommen att ställa frågor, dela åsikter och prata om droger - särskilt om de är erbjuds droger i skolan eller i en social situation.

Hålla dem sysselsatta

Inaktivitet och ensamhet ras tristess, och tristess raser droganvändning. Långa sommaren raster eller efter skolan timmar menar barn är ensam hemma, och ingen av videospel eller aktiviteter kan möjligen hålla dem från att bli uttråkad. Håll dina barn i idrottsaktiviteter, klubbar eller fritidsintressen. När de är gamla nog att gå platser på egen hand (på cyklar, till exempel) vet var de ska, och hålla ständig kontakt över mobiltelefoner.

Vet sina vänner - och deras föräldrar

Det är mycket viktigt att veta vem som är runt dina barn - både sina vänner och deras vänners föräldrar. Få tillsammans med föräldrarna och talar om potentiella risker såsom stora, öppna lager av alkohol, fester i hemmet eller droganvändning. Du kan bli förvånad över vad du hör, även från föräldrar du vet och respekt.

Se till att alla föräldrar har åtagit sig att hjälpa sina barn att undvika drogmissbruk.

Bygg din tonåring självkänsla

Barn och tonåringar kan vara grym mot varandra, så att höja ditt barn att ha förtroende och stolthet i sig kan hjälpa dem att undvika många problem, bland annat drogmissbruk. När ditt barn gör något bra eller något som gör dig stolt, vara säker och berätta tydligt. När ditt barn gör ett misstag, kritisera misstaget, inte barnet. "Kör över trädgårdsslangen med gräsklipparen var en dum sak att göra" är mycket bättre än "Hur dum kan du vara att köra över trädgårdsslangen med gräsklipparen?"

Gör familjeregler

Från en mycket tidig ålder bör barn känna vikten av familjen - inklusive behovet av att följa familjens regler oavsett hur de jämför med andra familjers regler eller praxis. Gör din familj regler klar, tilldela verkliga konsekvenser, och genomdriva dem. Också följa dem själv.

Leta efter tecken

Även de bästa föräldrar och de bästa reglerna ibland inte kan förhindra att barn eller tonåringar från att experimentera och blir beroende av droger. Föräldrar har inte nödvändigtvis misslyckats om deras barn dricker eller använder droger. De misslyckas när de försummar att ta itu med problemet.

Föräldrar känner sina barn, och droger kommer att orsaka markanta förändringar i dem. Var uppmärksam på ditt barns personlighet och leta efter ovanliga förändringar eller andra tecken på potentiell drogmissbruk. Om ditt barn använder droger, söka professionell hjälp.