XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Rökning och amp; torra Sockets

Torr socket inträffar oftast som en komplikation efter en tandutdragning.

Enligt Dental Gentle Care utvecklar torr socket i cirka 5 procent av dental patienter, och resulterar i smärta. Rökning kan öka chansen och förlänga effekten av torra socket.

Betydelse

Enligt Dental Gentle Care utvecklar en torr socket inom två till tre dagar efter oralkirurgi. Det inträffar när blodpropp bildas vid stället för extraktionen är förlorad och benet exponeras. Detta lämnar benet sårbara för vätskor, luft och mat. Det kan orsaka svår smärta, såväl som en dålig smak och lukt i munnen. Obehaget är lätt att behandla men kan pågå i upp till fem dagar.

Fungera

Dental Gentle Care förklarar att den korrekta bildandet av en blodpropp på platsen för utvinning är viktigt eftersom det gör att ny vävnad och ben för att utvecklas ordentligt. Den totala läkningsprocessen tar ungefär två månader, men om det bromsas av en åtgärd såsom rökning, kan det ta upp till sex månader för benet att läka.

effekter

Rökning kan förvärra och förlänga torr socket, enligt Dental Hälsoindex på grund av den sugande verkan inblandade. Rökning minskar mängden syre som når platsen för extraktion. Detta fördröjer läkning och torkar i uttaget. Du bör inte röka under de första 48 timmarna efter en tandutdragning.

Förebyggande / Lösning

Enligt Mayo Clinic webbplats, behandling för torr socket innebär att spola ut uttaget för att ta bort skräp, tillämpning av ett förband läkemedel för att hjälpa till med smärtlindring, smärtstillande och fortsatt själv spolning med en spruta med saltlösning. Symtom bör helt lösa inom fem till tio dagar.

Varning

Om du nyligen har haft oral kirurgi, särskilt utvinning av en molar, bör du undvika rökning, suger genom ett sugrör, nysningar och fast föda under 24 timmar. Du kan förhindra torr socket genom att sluta röka minst 24 timmar före oral kirurgi, och med hjälp av en anti-bakteriell munvatten före och omedelbart efter extraktion.