XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Anledningar till varför Vandring är bra för dig


Snörning upp kängor och på väg ut för leden gynnar människor i alla åldrar på många sätt. Förutom de fysiska fördelar, vandrare uppleva sevärdheter och ljud i naturen, vilket kan minska stress och bygga en känsla av prestation genom att gå från en punkt till en annan till fots.

Viktminskning

En hälsosam vikt är grunden för en sund kropp. Vandring bränner kalorier, i synnerhet på kuperade eller bergiga spår. Vandring bränner över 400 kalorier i timmen för någon som väger 160 pounds. Tyngre människor bränna ännu mer kalorier när vandring. Ju mer vikt en vandrare bär hjälper honom bränna ännu mer kalorier. De flesta vandrare bär åtminstone en liter vatten, vilket ger två pounds till en ryggsäck. Frukt eller råa grönsaker göra bra mellanmål för vandring och även främja viktminskning.

förebyggande av sjukdomar

Vandring kan sänka blodsockret hos diabetiker och bidra till att förhindra det i de predisponerade för det, eftersom motion sänker blodsockret. Vandring stimulerar också det kardiovaskulära systemet, vilket minskar risken för hjärt-kärlsjukdom. Hjärtat pumpar mer blod i kroppen, vilket ger näring för cellerna, inklusive hjärnan. Walking limbers och stärker musklerna, inklusive dem i ryggen, ofta ansträngd genom att sitta i timmar åt gången.

Uthållighet

Utveckla den fysiska uthållighet har många fördelar. Som hjärtat arbetar för att leverera blod till muskler som används i vandring, lungorna arbeta hårdare, att stärka dem och öka lungkapacitet. Endurance har fördelar utanför vandringsled som innehåller högre energinivåer och en snabbare ämnesomsättning. Vandring bygger också starkare ben och förbättrar balansen, förhindra benbrott från fall.

mentala Fördelar

Spendera tid på spår vandring ökar kroppens produktion av endorfiner, må-bra hormoner som ger människor en känsla av njutning och välbefinnande. Vandring minskar också depression och ångestnivåer. Att utveckla kompetens att ta på sig mer utmanande vandringsleder och öka avståndet täcks över tiden också bygger självförtroende. Spendera tid i naturen vandring slappnar både kropp och själ, minska stress.