XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Fler och fler, verkar det som om fettsyror som finns i omega-3 fiskolja är kopplade till god hjärthälsa. Ansedda organisationer såsom National Institutes of Health (NIH) och American Heart Association (AHA) erkänner de hjärtvänlig fördelar som är förknippade med användning av omega-3 oljor och uppmuntra en kost som innehåller dessa näringsämnen.

Fakta

The Journal of American College of Cardiology (JACC) rapporterar att fiskolja inte bara kan förhindra vissa kardiovaskulära sjukdomar, men kan också minska risken för hjärtsvikt hos patienter med redan existerande hjärtsjukdom. Datan är så lovande att AHA rekommenderar att äta fisk två gånger i veckan eller ta en 500-milligram tillägg dagligen för människor med en historia av eller hög risk för kranskärlssjukdom.

fördelar

Andra än god hjärthälsa, enligt NIH, var omega-3 fiskolja visat sig förbättra högt blodtryck. Det finns också starka bevis för att fettsyrorna från omega-3 fiskolja minska nivån av triglycerider --- som är kopplade till stroke och hjärtsjukdomar --- i blodet. Dessutom är fettsyrorna länkad med en sänkt risk för hjärtinfarkt. Andra studier indikerar att fiskoljor kan bidra till att minska stelhet och ledvärk hos patienter som lider av reumatoid artrit.

Identifiera Omega-3 fiskolja

Omega-3 fiskolja kan hittas i lax, sardiner, makrill och ansjovis. Andra källor är konserverad tonfisk, linfrö, pilgrimsmusslor, pekannötter, valnötter och hasselnötter. Många sorter av omega-3 fiskolja, några smaksatt för att tilltala barn och människor som inte gillar fisk, finns på livsmedelsbutiker och droghandel. Linfrö kosttillskott, som också är rik på omega-3 fettsyror, är tillgängliga för veganer och vegetarianer.

teorier

Omega-3 fiskolja har anekdotiskt kopplade till andra hälsofördelar, men det finns lite bevis till stöd för dessa begrepp. Dessa förmodade fördelarna inkluderar en minskning av angina, liksom förbättringar i astma och åderförkalkning, bipolär sjukdom, hjärtarytmier, och vissa cancerformer. Dessutom har fiskoljor varit tippad för att hjälpa patienter som lider av demens, humörsvängningar, uppmärksamhetsstörning, depression, eksem och cystisk fibros. Men lovande dessa rapporter kan låta, NIH hävdar att alltför få kliniska studier har utförts för att bekräfta positiva resultat i samband med dessa särskilda krav.

varningar

Omega-3-fettsyror kan öka risken för blödningar när det tas i kombination med andra läkemedel eller örter som ökar denna risk, säger Mayo Clinic. Läkemedlen inkluderar aspirin, blodförtunnande medel, trombocythämmande läkemedel och NSAID såsom ibuprofen eller naproxen. En ört som har rapporterats interagera med fiskolja är ginkgo biloba. Eftersom fiskolja kan minska blodsocker, bör diabetiker tar medicin övervakas av en läkare. Även fiskoljor kan sänka triglyceridnivåer, bör det noteras att det också kan öka LDL, eller det onda kolesterolet, i blodet. Alltid söka råd av en läkare när man överväger någon diet ändringar eller tillägg.