XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man använder Home Oxygen säkert


Syre kan föreskrivas för hemmabruk för vissa sjukdomstillstånd. Din läkare kommer att beställa hem syre om han eller hon känner att du inte får tillräckligt med syre till blodet. Det är viktigt att lära sig att använda syre säkert hemma för att förebygga olyckor och få de nödvändiga fördelar.

Instruktioner

1 Bestäm vilken typ av syretillförselanordning att använda. Det finns tre huvudtyper av syretillförselanordningar inkluderar de, komprimerad syre i en tank, en syrgaskoncentrator och flytande syre. Diskutera för- och nackdelar med var och en med ditt hem hälsoföretag.

2 Skriv ner information. Din läkare kommer att hänvisa dig till ett hem hälsa företag som tillhandahåller medicinsk utrustning för hemmabruk. Någon från företaget kommer till ditt hem för att ställa in syre och instruera dig hur man använder det på ett säkert sätt. Ställa alla frågor du har.

3 Använd den föreskrivna mängden. Din läkare kommer att skriva ett recept för en specifik liter flöde. Detta kommer att ge en ungefärlig procent av syre. Detta är det belopp din läkare känner du behöver. Ring din läkare innan du gör ändringar på egen hand.

4 Håll syre åtminstone sex fot från radiatorer, ugnar och rymdvärmare. Syre är klassificerad som en accelerator. Om något skulle fatta eld syre kommer att göra det brinna snabbare.

5 Rök inte när du använder syre, och be andra människor att inte röka omkring dig. Lägg upp en skylt där det står "ingen rökning, syre i bruk." Detta kommer att påminna besökarna att avstå.

6 Håll syre tankar lagras upprätt och säkras.

7 Köp en brandsläckare och vara väl förtrogen med hur man använder den. Syre är inte brandfarlig men det kan påskynda hur snabbt elden brinner. Om en liten eld var att starta det är viktigt att lägga ut det snabbt.

Tips

  • Fråga dig hem hälsoföretag om säkerhetskraven när du reser med hem syre. Olika tillförselanordningar kan ha särskilda krav för resor med flyg eller bil.
  • Har en back up-enhet, såsom en tank vid användning av en syreanrikningsverk. Syrekoncentratorer använda el. Om strömmen går ut du kommer att behöva förlita sig på en syretank.