XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur kan jag bli av med pormaskar?


Pormaskar är gula eller svarta pluggar under huden, som orsakar porerna i ansiktet eller andra delar av kroppen för att se ut som de är fyllda med en svart substans. Medicinskt är pormaskar kända som "öppna comedos," kontra "slutna comedos", även känd som whiteheads. Pormaskar kan tas bort från kroppen naturligt genom peeling, genom extraktion eller genom att använda en blackhead upplösande salicylsyra, som också förhindrar att nya pormaskar från att bildas.

Extraktion

Pormaskar kan utvinnas med hjälp av dina bara händer, men det är inte rekommenderas av dermatologer för att ta bort dem på detta sätt eftersom det kan orsaka ärrbildning och finnar. Om du betalar för en ansiktsbehandling på en salong, oftast kommer att omfatta blackhead extraktion. Området framställs vanligen genom skrubb området med ett antibakteriellt rengöringsmedel, sedan en varm trasa placeras på ansiktet för att mjuka upp porerna och möjliggöra en lättare extraktion. Wrap fingrarna i mjuka vävnader för att dämpa fingrarna som du gör utvinningen. Sträck området runt blackhead, sedan skapa en hög av huden som du sakta rulla fingrarna uppåt. Extraktionen ska poppa ut utan problem. Slutligen, sterilisera området med hjälp av en hud toner eller sammandragning.

Salicylsyra behandlingar

Du kan lösa pormaskar utan att ta bort dem genom att använda en salicylsyra behandling. Produkter som innehåller salicylsyra kan köpas över disk på ditt lokala apotek eller livsmedelsbutik, men andelen av salicylsyra i produkten är mycket mindre än ett recept produkt. Börja med en over-the-counter oljefri rengöringsmedel och om detta inte fungerar, kontakta din hudläkare för en starkare styrka. Salicylsyra arbetar för att lösa pormaskar och förhindra att nya bildas under huden. Helst bör du försiktigt gnugga produkten på ditt ansikte i en minut, skölj sedan och upprepa för totalt två ansökningar per dag.

exfoliering

Du kan förhindra pormaskar genom peeling regelbundet. Även dina pormaskar kommer förmodligen inte klara upp över natten med regelbunden peeling, hjälper det att befria dina porer av smuts och olja som kan fastna inuti och orsaka en blackhead under huden. Peeling behandlingar bör användas åtminstone två gånger i veckan och masseras in i huden i ungefär tre minuter innan du sköljer med kallt vatten. Du kan köpa en peeling behandling på din lokala makeup butik, som Sephora, eller ditt lokala apotek.