XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Xeros är det generiska medicinska namnet för torr hud oftast med scaliness. Den scaliness som vanligtvis förknippas med torr hud kallas klåda. Xeros kan vara en enkel fråga av hud som är alltför torr, eftersom den naturliga fukten i huden har tömts eller det kan förvandlas till en mer allvarlig hudsjukdom som måste behandlas av läkare eller sjuksköterska. Ett vanligt tillstånd som kan börja så enkelt xerosis inkluderar eksem, vilket är när himlen blir kliande, spruckna, oozy, rött, eller det kan till och med blöda. Svår xerosis kan också orsaka infektion på grund av klåda eller enkel sprickbildning från torrhet. Många gånger dessa villkor kan förebyggas innan du måste ta en tur till doktorn med några enkla steg. Xeros kan inträffa när som helst på året, men hemma värme på vintern gör förutsättningar för torr hud ännu vanligare.

Instruktioner

Hur kan man förhindra xeros

1 Prova att ta bad eller dusch som är lägre i temperatur. Värmen från vattnet utarmat huden dess natur hudkräm. Om du tar en mycket varm dusch eller bad, försöka förkorta den tid du spenderar under vattnet.

2 Applicera mjukgörande lotion eller kräm på huden efter bad och ofta under hela dagen. Titta på ingredienserna och hålla sig borta från lotion med propen, salicylat, mjölksyra, vitamin A, och urea. Dessa kallas keratolytiska medel och de är inte lika bra på att återfukta huden som mjukgörande lotion eller krämer. Om du är osäker på vilken over-the-counter salva är bäst, som apotekaren.

3 Använd en luftfuktare i ditt hem om du tror att din värme orsakar eller bidrar till den xeros. Du kan köpa en på alla lokala maskinvara eller hem butik. Vissa ugnar är utrustade med en luftfuktare samt som kan hjälpa, men i svåra fall kan du fortfarande vill använda en bärbar enhet.

4 Drick mycket vatten. Det är bra för din hud och kommer hjälper det läka snabbare.

Tips

  • Detta är bara för informationssyfte. Om du har svår torr hud, kontakta din läkare eller en hudläkare för mer information och behandlingsalternativ.