XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Paracord tricks


Paracord, en stark rep som många vandrare hålla med dem innan rubrik till öknen, kan fungera som en värdefull överlevnad verktyg bör en vandrare hamna förlorad. Snarare än att bära en stor rulle sladd, kan vandrare fläta paracord till användbara föremål-tillåter en stor del av sladden för att lagras i ett kompakt sätt.

cobra Braid

En kobra fläta är en enkel fläta används för att skapa en nyckelring från en bit av paracord. En sektion av paracord skärs av flätningsanordningen och vikas på mitten. Bojen i sladden får sedan passera genom en nyckelring, som bringas att glida ungefär en tredjedel av vägen ner längden av de vikta ändarna av sladden. De två lösa ändar dras ned tätt mot ringen, skapar tre sektioner av sladden hängande ned från nyckelringen: centrum bit, bestående av de två sektionerna av sladden som löper från kröken till nyckelringen, och de två yttre delar av sladd, bestående av ändarna av sladden (den ena änden var hängande på vänster och höger, respektive).

För att göra en fläta, passerar flätningsanordningen vänster lösa änden över mittsektionen, sedan tar den högra lösa änden och passerar över delen av den vänstra som har passerat centrum bakom mittsektionen och genom öglan som bildas mellan vänster och mittsektioner när den vänstra delen böjdes över. Knuten dras sedan tätt och upprepas tills en lång, platt nyckelring görs.

fat Braid

Ett fat fläta är en enkel fläta används för att lagra en massa sladd i en nyckelring; men utnyttjar det två jämna bitar av rep i stället för en. Linorna läggs ut platt, i form av ett kors, vilket skapar en uppsättning av fyra lösa ändar anordnade som en kompass, med sladden kör nord-sydlig ovanpå sladden kör öst-väst. Pipan använder en rad låda knop, avslutade genom att den västra änden över den norra änden, den norra änden över den östra änden och den östra änden över den södra änden. Den södra änden sedan över den östra änden, där den har passerat över den södra änden, och genom öglan som skapats i korsar den västra änden över den norra änden; Det är sedan dras åt. Som knuten upprepas kommer linorna skapar en spiralmönster, som bildar ett cylindriskt nyckelring.

Gevärsrem

En paracord Gevärsrem är ett bra sätt för en jägare att bära sitt gevär, eftersom det tillåter honom att bära i fältet en hel del rep-cirka 40 fot, beroende på specifikationerna för geväret. Som med kobra fläta, sladden är först vikas på mitten. Båda delar av sladd sedan tog nära knuten och formas till en slinga, så att den del av sladden som sträcker sig förbi slingan kommer tillsammans tills böjen i repet är precis tillräckligt länge för att glida över änden av vapnet. När placeringen av slingan är inställd, braider griper helt enkelt båda bitar av sladden från den lösa änden och drar ett snitt genom öglan skapande, i sin tur, en ny slinga. Denna enkla loop-dra processen är avslutad tills ändarna av linan dras genom öglan. Ändarna sedan bundna till ett gevär s rem klippet och slingan som skapas av kröken i repet passerar över änden av vapnet.