XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Har du någonsin undrat vad som krävs för att sätta ihop en golvet motion rutin för gymnastik? Den här artikeln innehåller en hög nivå överblick och ger ett par exempel på vad som rör utgör golvrutiner.

Historia av golvet övningar

Skönhet. Styrka. Kraft. Uthållighet. Detta är vad som krävs för att framgångsrikt genomföra en golvet motion rutin i gymnastik.
När gymnastik introducerades för första gången i världen, började det som en grupp sport i motsats till den individuella koncept som ingjutit i dag. Sporten var inte så svårt och utmanande som det är idag, så enskilda apparater infördes för att inte bara förbättra styrka i olika delar av kroppen, men användes som en form av konditionering.
Golvet motion ursprungligen började som en grupp rutin, även kallade fria övningar, som genomfördes på en gräsmatta. Den första gymnast att bryta sig ut ur rutin och utföra en flip flop var Martin Gebhardt (Frankfurt) 1923. Den mest moderna golvapparat (med fjäder och / eller skum) cam om i början av 1920-talet, och ungrarna var först med att sätta ihop något i närheten av dagens golvet motion rutin.

Vad är golvet motion?

Kvinnors Floor övningar


Golvet motion, även känd som golvet eller FX är en apparat i gymnastik där kvinnor kan uttrycka sina individuella personligheter genom att använda musik och koreografi. Golvet är en 39 fot X 39 fot matta torg, som täcker en bit skum lager över plywood. FX vanligen stöds av antingen fjädrar eller skumblocken, vilka båda möjliggör extra höjd i trumling, samt mindre påverkan i landningar.
Denna händelse är kanske det svåraste av de fyra eftersom gymnaster har högst 90 sekunder att utföra en koreograferad rutin på musik (utan text). Hela rutinen, måste gymnaster kombinera danselement och tumla att göra det mesta av utrymmet ges.

Krav

Det finns ett visst antal element eller krav som måste ingå i en rutin; ju högre konkurrenskraftig nivå, desto fler element som krävs. Hela golvytan skall utnyttjas med koreografi, språng, svängar och minst tre tumlande krav.
Gymnaster krävs för att utföra en viss nivå av akrobatiska moment vid de högre nivåerna (9 och 10). En tumlande pass måste innehålla en D-nivå salto eller bättre (t.ex. en dubbel tillbaka flip i en gädda eller layout position). Den demontera eller sista akrobat skicklighet på den sista tumlande pass måste antingen vara en färdighet C-nivå i kombination med en annan (t.ex. främre handspring till en omedelbar front layout med en fullständig snodd) eller en D-nivå skicklighet eller bättre (t.ex. triple vridning back flip i en layout läge).

scoring

Kvinnors Floor övningar


Slutresultatet av en FX rutin är baserad på svårighetsgrad, form och övergripande kvaliteten på gymnasten prestanda. Varje färdighet har ett brev klass som beskriver dess svårighetsgrad. "A" är det bekvämaste och "E" är den svåraste.
Varje tävlande har ett startvärde på 9,5, och måste bygga upp till ett startvärde på 10,0 genom bonus färdigheter. På de högre nivåerna (9 och 10), varierar de statistiska värden beroende på nivåer och kombinationer. Bonusen kan uppnås genom att ansluta två eller malm färdigheter en viss nivå av svårighet. Till exempel, en färdighet värderas till ett "C" i samband med en färdighet värderas till ett "D" ger gymnasten 0,20 värde av bonus, flytta startvärdet från en 9,5 till 9,7.
Golvapparat är märkt med tejp för att bestämma den golvyta gymnasten ges. Om gymnast steg utanför denna gräns, kommer hon att möta ett avdrag på 0,20 av slutresultatet (9,7 skulle sjunka till 9,5). Dessutom bör tumlande passerar slutar i en kontrollerad landning med några åtgärder, humle eller stora steg för att bibehålla upprätt läge. Gymnaster dras om slutet av ett pass ser utom kontroll.
En gymnaster också gjorde på sin sammansättning förutom tumling och svårigheter. Kompositionen är hur rutinen är sammanställt. Domarna tittar ofta för:
• En riktningsändring i både tumlande passerar och danselement
• Element sort (det är bättre att inte upprepa samma färdigheter hela rutin)
• Användning av golvytan
• dans färdigheter
En domare kan ta upp till 0,30 avdrag om gymnasten inte uppfyller någon av kompositionerna.

Vad kan en åskådare förväntar sig att se?

Åskådare av golvet motion är i en riktig smakupplevelse som klockan de högre nivåerna. Gymnaster visa en mängd olika kombinationer av direktanslutna volter, kraftfulla tumlande Till skillnad riktningar (fram flips och back flips), graciös dans och svängar och höga och utökade språng.
Shawn Johnsons OS 2008 golv rutin är ett exempel på en elit-plant golv rutin. Courtney Kupets golv rutin (University of Georgia vs Utah 2009) är ett exempel på ett kollegialt plant golv rutin.