XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad orsakar Quad muskelstelhet?

Din quadricep muskler, eller "fyrhjulingar" är en viktig grupp av benmusklerna som inkluderar vastus lateralis, vastus medialis, vastus intermedius och rectus femoris. Dessa muskler spelar en integrerad del i riktning eller förlänga knät. När de utövar dessa muskler speciellt riktade under åtgärder som utfall, knäböj, benpress och förlängningar ben. I vissa fall, kan du känna muskelspasmer i brigader tillsammans med muskelspänningar eller tätheten efter träningen. Dessa symtom kan orsakas av en eller till och med en kombination av orsaker.

Överanvända

Överanvändning är en av de vanligaste orsakerna till varför du kan känna täthet i din quad muskler. Varje gång du tränar en muskel grupp, kan du skapa microtears, som börjar processen för hypertrofi, eller att bygga och stärka musklerna. Men när du över arbeta en viss muskel under träning, kan muskelkramper och kontrakt för att förhindra mer skada. Denna skärpning av quadriceps begränsar blodflödet till muskelvävnaden och kan resultera i en känsla av täthet.

Uttorkning och elektrolyter

Uttorkning och elektrolytbalansen kan också bidra till muskelkramper, spasmer och täthet, säger American College of Sports Medicine. Vatten är nödvändigt för korrekt muskelfunktion och hälsa. Det utgör cirka 83 procent av din blodtillförsel. Utan tillräckligt med vatten, kan elektrolyter som natrium och kalium bli obalanserad, och flödet av syre och andra näringsämnen kan bromsas till quadriceps. En frisk blodflödet behövs för cellerna i muskel för att skapa energi, och utan dessa viktiga näringsämnen, kan muskeln dra ihop sig och dra åt för att spara på näringsämnen.

Svullnad

Svåra skador på muskeln, såsom en klass tre muskelansträngning, kan resultera i svullnad av muskelvävnad. Svullnad uppstår som muskelskada utlöser immunförsvaret att översvämma området med vätska för att reparera och skydda det skadade området. Eftersom quadriceps fylls med vätska, kan muskeln känns stram åtföljs av en begränsning i rörelseomfång när man försöker förlänga ditt knä.

Påfrestning

När kroppen upplever emotionell stress är "kamp eller flykt" svar aktiveras, vilket stimulerar binjurarna att producera adrenalin. Adrenalin skapar vissa fysiska reaktioner som är avsedda att skydda och förbereda kroppen i en nödsituation, inklusive spänna av muskler grupper. Kronisk stress utlöser kontinuerligt denna effekt, vilket kan leda till att fler långvariga känslor av spända muskler.