XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Alopecia areata är en håravfall sjukdom som drabbar människor i alla åldrar. Till skillnad från standard alocepia, vilket är den medicinska termen för håravfall på hårbotten, kan alopeci Areta påverka alla delar av kroppen. Det finns tre typer av håravfall Areta --- alopeci Areta universalis, den totala förlusten av hår på hela kroppen; alopeci Areta totalis, fullständig förlust av hår på hårbotten; och alopeci Areta, som är håravfall på kroppen eller hårbotten, men inte består av fullständigt håravfall.

Hårväxt kan återupptas på egen hand i alla tre typer av alopecia areata, men ett antal olika behandlingsalternativ är utformade för att stimulera hårväxt.

traditionella behandlingar

Även om det inte finns några FDA-godkända förfaranden för behandling av alopecia areata, gör det medicinska samfundet använda flera metoder. Kortisoninjektioner kan ges till det drabbade området. En annan behandling är aktuell immunterapi, som i huvudsak skapar en allergisk utslag på det drabbade området. Patientens immunsystem kommer då att bekämpa allergi och möjligen cellerna till att orsaka att alopecia areata sjukdomen.

Andra vanliga behandlingar inkluderar fotokemoterapi (PUVA), topisk minoxidil och anthralin grädde.

Alternativa Topiska behandlingar

Topiska lösningar har använts för att behandla alopeci areata, inklusive jättenattljusolja, aloe vera, senapsfrö, DMSO (dimetylsulfoxid) och till och med giftek. Vitaminer kan tas oralt eller används i olika aktuella former.

Ingested alternativa behandlingar

Många alopecia areata behandling planer innebär tabletter eller piller med zink, linfröolja / fiskolja och melatonin. Vitaminer tas oralt är en annan väg av behandling.

En mängd olika kinesiska örter har använts för att behandla alopeci areata.

värmebehandlingar

Värmebehandlingar, inklusive solljus, har använts för att behandla alopeci areata. Utgångspunkten bakom värmebehandlingar är att långvarig exponering för värme kommer att irritera huden, medan gott om tid i solen kommer att leda till solbränna, vilket ger en effekt som liknar topisk immunoterapi.

Stress Reduction

Olika metoder för att minska stressen har använts vid behandling av alopecia areata, inklusive avslappningstekniker, akupunktur och aromaterapi med eteriska oljor.

Varning

Försiktighet bör användas med någon alternativ behandlingsplan. Rådgör med din läkare innan du påbörjar en alternativ behandling, speciellt om du tar medicin. Det finns lite att inga bevis för att stödja alla påståenden om hår återväxt. I vissa fall kan en alternativ behandling göra problemet värre.