XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Choklad och socker är ofta skulden för att orsaka hyperaktivitet hos barn. Föräldrar, lärare och andra fruktar ofta födelsedagskalas och helgdagar eftersom de tror att alla söta godsaker kommer att leda till okontrollerbar hyperaktivitet. Det finns ingen vetenskaplig koppling dock mellan choklad och hyperaktivitet.

The Sugar Myth

En myt som länge har förknippats med socker och livsmedel som innehåller socker, såsom choklad, har varit att socker orsakar hyperaktivitet. Men enligt Hershey Center for Health and Nutrition, socker ensamt inte orsakar en betydande förändring i beteende. Ofta hyperaktivitet observeras vid födelsedagskalas eller andra festligheter där sockret konsumeras, men det är situationen och inte socker som är ansvarig för eventuella hyperaktivitet.

Forskning

En forskningsstudie utförd av West Virginia University School of Medicine fann inga bevis som stöder uppfattningen att socker och produkter som innehåller socker direkt orsak hyperaktivitet.

överväganden

Även om choklad inte orsakar hyperaktivitet, kan andra livsmedelstillsatser såsom färgämnen och konserveringsmedel orsaka hyperaktivitet och dessa substanser kan ibland finnas i produkter som även innehåller choklad.

Hyperaktivitet och ADHD

Hyperaktivitet är oftast förknippas med ett medicinskt tillstånd som kallas ADHD. ADHD uppstår som en följd av onormal hjärnaktivitet och otillräckliga mängder av kemikalier i hjärnan som styr beteendet.

Sunt förnuft

Trots forskningsstudier, många människor fortfarande förespråkar tron ​​att choklad och socker orsakar hyperaktivitet. Det kan vara möjligt att vissa barn kan vara mer känsliga för dessa ämnen än andra. Föräldrar bör använda sunt förnuft och erfarenhet för att avgöra om choklad eller socker orsakar hyperaktivitet hos sina egna barn.