XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Ledarskap Program för tonåringar i Columbus, MS

Bara över den nordvästra gränsen från Alabama hittar Columbus, Mississippi, en down-home södra stad med ett rikt arv. Med Mississippi State University bara 23 miles på vägen som tillhandahåller tekniska tjänster i Columbus, och Mississippi University for Women i stan, det är säker på att vara gott om möjligheter till tonåring ledarutveckling.

Lowndes County 4-H

Tonåringar kan skriva in sig i den 4-H program genom Mississippi State University Extension service. 4-H syftar till att utveckla starka karaktärsdrag i ungdomen, inklusive ledning och gott medborgarskap. Namnet kommer från de fyra "h" ord, hjärta, hälsa, händer och huvuden som programmet fokuserar på att hjälpa tonåringar växa inom alla områden. Tonåringar kan välja ett område av intresse för studier och projektutveckling. Några av de ämnesområden inkluderar robotik, fotografi, hästvård, skogsbruk, kläder, trädgårdsarbete och boskap. Varje år ska studenten kunna visa sitt arbete i 4-H utställningshallen vid statliga mässan i Jackson.

Mississippi Municipal League

Mississippi Municipal League har en statewide ungdom ledarskapsprogram tillgängliga för tonåringar i Columbus. Tonåringar ges möjlighet att lära sig hur man bildar ett ungdomsråd i samhället för att utveckla frivilliga tjänster. De kommer att hjälpa till att leda projekt samhällstjänst och vara en katalysator för tonåring frivillighet. Varje år studerande i programmet kan delta i Leadership Summit ungdoms i Jackson, borgmästarens Youth Leadership reträtt och ungdoms Track på Sommar Konferens i Biloxi. Stipendier för studenter som uppfyller vissa kriterier finns också.

Mississippi University for Women

Öppnas som den första offentliga college för kvinnor i 1884, erbjuder Mississippi University for Women en ledarskaps händelse för gymnasieelever varje år. Universitetet, nu öppen för män, är värd för High School Leadership Conference. Det är en helg på campus fylld med workshops, seminarier och gästtalare med målet att inspirera unga ledare och bygga förtroende för sina ledaregenskaper. Evenemanget är öppet för high school som har visat ett starkt ledarskap genom skolan och samhällsengagemang.

4-County Electric Youth Leadership Program

En statewide erbjudande kallas Youth Leadership Program sponsras av lokala elbolaget. Columbus drivs av fyra-County Electric, och det har programmet på plats för tonåringar i Columbus. Programmet är för 11th vitsord, och deltagarna väljs utifrån olika tävlingar. Tonåringar som väljs ut kommer att ha möjlighet att delta i en årlig workshop i Jackson, där studenterna utforska aspekter av ledarskap, bevittna satt regeringen i handling och lyssna på presentationer från regeringstjänstemän. Också en del av programmet innehåller en resa till Washington DC ge tonåren en chans att lära sig om elektrifiering av landsbygden och kooperativ.