XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kommer Coffee få ditt blodtryck att gå upp?

Amerikaner älskar deras kaffe, oavsett om de brew det hemma, smutta det på kontoret, eller unna dig gourmet hopkok på en high-end kafé. National Coffee Association fann att i 2000, 54 procent av den vuxna befolkningen i USA drack kaffe dagligen. Den genomsnittliga kaffedrickare förbrukar 3,1 koppar kaffe per dag. Kaffe har blivit en stapelvara för många och en nödvändighet för andra att vara uppmärksamma och produktiv.

Blodtryckskontroll

Kroppen utövar en komplex och intrikat kontrollprocessen över regleringen av blodtrycket. Både högt och lågt blodtryck har negativa konsekvenser som kan leda till långvariga skador. Enligt Merck Manuals Online Medicinska biblioteket, kan kroppen ändra mängden blod som pumpas av hjärtat, diametern på blodkärlen och mängden blod i blodet. Var och en av dessa förändringar styrs av olika delar av kroppen, inklusive njurarna, autonoma nervsystemet och binjurarna. Och vart och ett av dessa system påverkas av droger, alkohol, läkemedel och näring.

kaffe Ingredienser

Kaffe består av många kemiska föreningar som frigörs under röstningen och bryggningen, enligt US Department of Agriculture. Två av dessa kemikalier producera några av de fysiska effekter som du kan associera med att dricka kaffe. Xantin och koffein både producerar en stimulerande effekt på kroppen, vilket ökar din mentala vakenhet men kan också leda till nervositet, irritabilitet, rastlöshet och illamående.

Effekt av kaffe på blodtryck

Den största effekten av kaffe på ditt blodtryck orsakas av koffein. Enligt forskaren Dr Noha Farag vid University of Oklahoma Health Sciences Center, den exakta roll koffein i blodtryck är inte klart. Hennes forskargrupp fann att även människor som var vanliga kaffedrickare upplevt en stegring i blodtryck när de fick en stor dos av koffein. Denna studie visade att även de som äter koffeinhaltiga drycker inte utvecklar en tolerans mot effekterna. Duke University forskare visade att koffein intas på morgonen kommer att ha effekter som fortsätter under dagen och kommer att öka den fysiologiska effekten av stress på kroppen och förstora upplevelsen av stress. Stress kommer också leda till en ökning av blodtrycket.

begränsningar

Vissa människor är mer känsliga för koffein än andra. Om bara en liten mängd, såsom en kopp kaffe, orsakar symptom för dig, bör du överväga att ge upp kaffe, enligt MayoClinic.com. Faktorer som kan påverka blodtrycket reaktioner inkluderar kroppsmassa, ålder, medicinering och andra hygienkrav, såsom ångest. Stoppa kan orsaka abstinenssymptom som huvudvärk, trötthet och nervositet. Mayo Clinic läkare rekommenderar att du skär tillbaka gradvis, hålla koll på hur mycket kaffe du dricker och byta till koffeinfritt kaffe, men du bör vara medveten om att decaf fortfarande innehåller en liten mängd koffein.