XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Herpes av ansiktet hos barn

Herpes är en kronisk sjukdom som orsakas av en virusinfektion. De vanligast drabbade delarna av kroppen är ansiktet och genitala regionen. Herpes hos barn drabbar oftast ansiktet. Symtom av herpes inkluderar utslag i ansiktet med små blåsor. Symptomen varar i flera dagar, men viruset kan förbli vilande och återkommer månader till år senare. Även behandlingar för herpes kan ge symptomlindring, det finns inget botemedel mot sjukdomen.

Orsak

Herpesinfektion av ansiktet är oftast överförs av salivkontakt. Döda ting inte överför infektionen. Herpes simplex-virus sprids genom oral kontakt som kyssar. Den växer initialt inuti munnen men snabbt sprider sig till orsaka en infektion runt ansiktet. Efter den första infektionen, kan viruset låg gömt inuti nerverna och orsaka en framtida återfall. Upprepningar är mildare än den ursprungliga infektionen och kan bli ombedd av stress, menstruation eller uppkomsten av kalla årstiden.

symptom

Den första herpes förekomsten är oftast den mest allvarliga. En del barn kan ha en lätt feber. Små, smärtsamma blåsor, som kallas blåsor - på insidan av munnen och läpparna - är kännetecknande för infektion. Dessa bildar så småningom sårskorpor och försvinner. I vissa barn, kan tandköttet och insidan av munnen bli mycket smärtsamt och svullna; Detta tillstånd kallas gingivostomatitis. Återfall kan inträffa månader till år efter den första infektionen. Den vanligaste manifestationen beskrivs som ett munsår eller feber blister. Dessa är oftast en smärtsam sår på läppen. Munsåret skorporna så småningom över och försvinner i ungefär en vecka.

Herpes av ögat

Herpes infektion i ögat är en allvarlig infektion och bör behandlas av en ögonläkare. Viruset kan spridas till hornhinnan och orsaka svår smärta, som förvärras genom att titta på ljus. Ögat kan ha en arg röd utseende och barn kan klaga på dimsyn. Allvarliga eller upprepade infektioner kan så småningom leda till blindhet.

Behandling

I de flesta fall av herpes, är diagnosen okomplicerad och kräver inga tester. Även herpes har inget botemedel, kan varje uppblossande av sjukdomen behandlas symtomatiskt. Antivirala medel, såsom acyklovir är effektiva. Om de ges tillräckligt tidigt, kan de minska varaktigheten av händelsen. Dessa läkemedel är säkra för användning på barn. Dessutom kan smärtstillande medel, såsom ibuprofen kan användas för att minska symtomen på varje episod. Okulära herpes kan också framgångsrikt behandlas med antivirala läkemedel.