XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bladder läckage, även känd som urininkontinens, är en ofrivillig förlust av urin. Bladder läckage kan variera från enstaka förlust av urin från en nysning eller hosta till ett behov som är så intensiv att det är svårt att göra det på toaletten. Men det finns metoder som du kan prova att bättre styra begär i samband med urininkontinens.

symptom

Det finns olika typer av urininkontinens, och alla har sina egna symptom. Ansträngningsinkontinens händer när ansträngning läggs på blåsan från nysningar, hosta eller lyfta ett tungt föremål. Trängningsinkontinens är ett plötsligt behov av att urinera med endast en kort varning innan en förlust av urin. Du kan också behöva urinera ofta. Trängningsinkontinens kallas också överaktiv blåsa. Överflödesinkontinens är när du dribbla urin. Detta händer när du inte kan tömma blåsan helt.

Behandling

Blåsträning är en rehabiliteringsmetod som används för trängningsinkontinens. Du börjar att fördröja gå på toaletten 10 minuter efter det att du känner suget. Varje gång du försöker förlänga tiden några minuter tills du bara gå på toaletten var två till tre timmar. Blåsträning kan också innebära tömning och sedan gå tillbaka i ett par minuter och tömning igen. Detta hjälper till att tömma blåsan mer fullständigt. Skära ner på koffein och alkohol kan hjälpa dig att ta bättre kontroll över urinblåsan.

andra behandlingar

Bäcken övningar som kallas Kegels stärka musklerna kring urinblåsan. För att hitta dessa muskler, ligga på golvet och pressa musklerna du använder för att stoppa urinflödet och håll i tre sekunder, släpp dem sedan i tre sekunder. Upprepa denna uppsättning 10 gånger tre gånger om dagen.

Ett annat alternativ är att använda elektrisk stimulering. Elektroder sätts in i vaginan eller rektum där korta elektriska skurar används för att stimulera och stärka bäckenmusklerna.

Du kan prova läkemedel såsom Ditropan och Vesicare för att lugna en överaktiv blåsa. Dessutom kan lågdos topisk östrogen appliceras på urinröret för att hjälpa till att återställa vävnad i det området och i sin tur bidra med inkontinens.

När andra behandlingar inte fungerar, kan operation rekommenderas. En sele förfarande skapar en hängmatta för att hålla urinblåsan med hjälp av kroppens vävnad eller syntetiskt material. En blåshalsen suspension är ett förfarande för att ge stöd till urinröret och blåshalsen. Återhämtning kan ta cirka sex veckor med detta förfarande.

Absorberande dynor kan bäras lätt under kläder och ge sinnesfrid. Dessa dynor kan köpas på apotek eller medicinska leverans butiker.