XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Cat allergiska symptom hos spädbarn

Cirka 10 procent av amerikanerna lider av sällskapsdjur allergier, enligt WebMD. Katter är dubbelt så stor risk att orsaka allergier än hundar. Om ditt barn lider av katt allergier, är chansen att det körs i din familj. Om en eller båda föräldrarna är allergiska mot husdjur, risken för att deras barn utvecklar tillståndet avsevärt ökar, påpekar astma Center. Om du misstänker att ditt barn kan vara allergiska mot katter, lära symptom så att du kan vidta lämpliga åtgärder.

Hypervigilant Immunsystemet

Det är inte din katts päls som orsakar allergier, men proteiner som finns i hennes saliv, urin, svett och döda flingor av hud eller ilska. Även om du äger en korthårig katt, kan hon kasta så mycket ilska och andra allergener som långhåriga raser. Immunsystemet hos allergiker tolkar felaktigt ilska och andra ofarliga ämnen som skadliga inkräktare. Som ett resultat, försöker immunsystemet att skydda kroppen från denna upplevda faran genom att släppa antikroppar, som producerar inflammation i lungor, ögon, nasala passager eller på huden. När en allergisk spädbarn kommer i kontakt med kattallergener, släpper sitt immunsystem mer än 40 kemikalier, inklusive histamin, enligt Babycenter.

Cat allergier eller vanlig förkylning?

Du kanske undrar om ditt barn är allergisk mot katt eller lider av en vanlig förkylning. Cat allergiska symptom kan inkludera frekventa nysningar, hosta, kliande ögon, trängsel och en rinnande eller fyllda näsa. Förkylningar varar vanligtvis i tre dagar till cirka en vecka, även om vissa symptom kan dröja ett par veckor till, enligt WebMD. Om barnets symptom börjar lektion efter den tiden, hon troligen bara haft en förkylning. Allergiska symptom kommer att bestå så länge som ditt barn lever med katten. Eftersom katt ilska lätt kan resa i hela hemmet, kan ditt barn utvecklar symptom även om katten är begränsad till ett annat rum. Katt ilska kan cirkulera genom värme- och ventilationssystem, och förbli luftburna under långa tidsperioder. Den samlar även i gardiner, mattor, leksaker, uppstoppade djur, möbler och kläder.

förhöjda Airways

Allergisk astma är den vanligaste typen av astma, enligt WebMD. När ditt barn andas kattallergener, kan hans luftvägar blir inflammerade och producerar tjockt slem. Astmatiska symtom tryck över bröstet, hosta, andningssvårigheter och väsande. Astma blir ofta värre på natten och ditt barn kan ha svårt att sova på grund av andnöd. Under ett astmaanfall, är det ofta svårare att andas liggande down.Avoid väntar om ditt barn visar astmatiska symtom - ta honom till en läkare eller en akut vård anläggning omedelbart.

Kostnaden för Fysisk kontakt

Ditt barn avgudar Kitty och visar det genom kyssar, kramar och klappar sin lurviga vän. Problemet är, när kattallergen kommer i direkt kontakt med hennes hud, kan hon utveckla nässelfeber, rodnad eller eksem. Eksem är en hudsjukdom som orsakar upphöjda fläckar av inflammerad hud, ofta med svår klåda. Nyfödda som lever med en katt är mer benägna att utveckla eksem än andra barn, enligt WebMD. I extrema fall, vätskefyllda blåsor visas som utvecklar skorpor. Även en given lick från kattunge kan orsaka en hudreaktion i en allergisk spädbarn.

Att bryta upp är svårt att göra

Ta ditt barn till en allergolog som kommer att genomföra hudtester för att avgöra om hon är allergisk mot katter. Han kan ordinera läkemedel för att behandla symptomen och erbjuder förslag för att hjälpa hantera allergier. Allergi skott kan minska svårighetsgraden av symtomen över tiden, men är osäkra för barn under 5 år, enligt WebMD. Om katten allergier är allvarliga, är din bästa insats för att ge katten för adoption för att skydda din barnets hälsa. Kom ihåg att även om du tar bort katten, kan det ta upp till sex månader för att sänka allergennivåer i hem och märker en minskning av din spädbarnets allergiska symtom, enligt Kidshealth webbplats.