XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Medicinska Redshirt Regler för Basket


Skador är en oundviklig del av basket och i ett försök att ge college idrottare en bättre chans att aktivt konkurrera under sina fyra år på college berättigande, National Collegiate Athletic Association (NCAA) tillåter atleter som en lider säsong sinande skador eller sjukdomar till ansöka om en "medicinsk redshirt." Om det beviljas detta gör idrottaren ännu ett år av behörighet för att kompensera för det år då han förlorade.

Behörighet

NCAA konstaterar att en basketspelare endast kan komma i fråga för en medicinsk redshirt (annars känd som "medicinsk svårigheter undantag") om hon har deltagit i mindre än 20 procent av skol & # 039 henne; s idrottstävlingar. Detta inkluderar försäsongen spel och icke-konferens spel. Därför, om en spelare är skadad i den sista icke-konferens spel (de flesta skolor spela mer än 10 sådana spel innan konferenssäsongen börjar), hon skulle inte vara berättigade till en medicinsk redshirt.

Skada eller sjukdom måste vara enändelse

Om en basketspelare lider enändelse skada eller sjukdom, kan han vara berättigade till en medicinsk redshirt. När skadan inträffar att spelaren inte tillåtas återvända till domstolen när som helst under den säsongen. Till exempel, om en spelare råkar ut för ett skada i den första matchen för säsongen, han skulle inte tillåtas att få en medicinsk redshirt och tillbaka för den sista matchen för säsongen, trots att han skulle ha funnits i mindre än 20 procent av sin lag & # 039; s spel. Om en student-idrottare & # 039; s fall uppfyller dessa riktlinjer, kan han ha ytterligare ett år med behörighet.

Upprepa Medical Redshirt Behörighet

En spelare är oftast endast beviljas en medicinsk redshirt år i sin college karriär. I vissa sällsynta fall kan en spelare erbjudas två, om hon har en skada som tar mer än ett år för att återhämta sig från. En spelare kommer inte att beviljas mer än två medicinska redshirt undantag så, om en student-idrottare redan har tagit två år, hon har ingen chans att få en tredjedel.