XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur glasfiber en Longboard


När funderar på att lägga allvarlig hållbarhet longboards och paradoxalt nog lite extra flexibilitet, många däck byggare och amatörer har vidtagit för att lägga glasfiber, eller helt enkelt "glassing," deras däck projekt. En inglasad däck kommer att ha byggts antingen alternerande skikt av plywood och glasfiber eller på annat sätt ändrats efter dess konstruktion genom att lägga lager av glasfiberväv till däckets utsida. Om du äger en standard, icke-glas longboard däck och vill glas, ta emot en skridsko butik är inte nödvändigtvis det enda sättet att få jobbet gjort.

Instruktioner

1 Sprid plastfolie över arbetsytan och skär den för att passa, eller ställa gammal kartong över marken eller garage golv och placera plast över det. Tejpa hörnen på plasten så att den inte rör sig eller gäng. Skär en 2-fot bit längs med plastfolien och ställ den åt sidan.

2 Ställ din styrelse på slaktare papper och spåra dess kanter tills du har en fullständig mall. Klipp ut mallen med saxen och lägga den åt sidan.

3 Rulla ut glasfibertyg noggrant. Dra försiktigt tillbaka i form om du råkar slå ur läge. Placera glasfiberväv ovanpå mallen och spår annan, större mall om en tum ut från den ursprungliga mall kanter. Skär glasfiberväv längs spåra linje med saxen. Ställ glasfiber utskärning på plasten.

4 Rengör sidan av longboard däck som du tänker glas. Tvätta den med vatten, sand det lätt om du vill, eller spränga den med tryckluft för att avlägsna fläckar av damm och smuts. Tejp utanför spåret för att skydda den från epoxi.

5 Sätt på din säkerhet redskap och blanda 2 uns av epoxi i en plastmugg per tillverkarens anvisningar. Häll epoxi på sidan av det däck som du vill laminera. Rakan epoxin till kanterna och skrapa överflödigt ned i koppen. Torka spill med din trasa eller handduk.

6 Blanda mellan 6 och 8 uns mer epoxi i plastmugg. Sprid ut det jämnt över glasfiber utskärning med en ren gummiskrapa, sedan flyttar snabbt kommer att skapa bubblor i hartset. Torka skrapan på en trasa och ställ den åt sidan, när glasfiberväv är helt mättad.

7 Placera longboard däck på de mättade glasfiber, var noga med att centrera den. Ta bort dina handskar men behålla respirator på, eftersom epoxihartset är inte hälsosamt att andas. Skära plastfolien bort från där den tejpade till tabellen med antingen sax eller en brytkniv.

8 Samla plast kanter ovanför longboard och lyft med en hand, stödja botten av däck och glasfiber med den andra. Kör den fria handen försiktigt över glasfiber och däck för att hjälpa sammanbindningsprocessen. Ta styrelsen vid sina ändar och vänd på den på bordet igen.

9 Smooth plastfolien ut från under bordet och vik ena sidan av det över styrelsen och glasfiber. Skrapa upp och ner försiktigt genom plasten att binda glasfiber till däck. Skrapa från centrum ut till kanterna för att ta bort luftbubblor från under glasfiber.

10 Bota styrelsen i fria luften tills epoxin har härdat och glasfiber är helt bundna till styrelsen. Klipp överskottet glasfiber från runt kanten med en mattkniv och försiktigt skrapa eventuellt överskott harts från sidorna. Sand kanterna jämna. Upprepa denna process för den andra sidan.

Tips

  • Håll din arbetsplats ren för att undvika smuts och damm komma in i ditt epoxi.
  • Arbeta i ett väl ventilerat utrymme.
  • Rengör huden med vinäger om du får epoxiharts på den.