XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Naturliga alternativ till kemoterapi

Som termen antyder innebär kemoterapi införandet av kemiska medel för att bekämpa sjukdomar, särskilt cancer. Tyvärr är friska celler ofta förstördes tillsammans med cancerceller, lämnar patienten med undertryckt immunitet och känsla trött. Vetenskap fortsätter att utforska naturliga alternativ till kemoterapi med uppmuntrande resultat. Men om du har fått diagnosen cancer, är det viktigt att du diskutera alla behandlingsalternativ med en kvalificerad sjukvårdspersonal med erfarenhet av användningen av alternativa och kompletterande behandlingsmetoder.

Gurkmeja

Gurkmeja är en krydda som erhållits från den torkade rotstocken av Curcuma longa, en släkting till ingefära. Enligt "Physicians 'Desk Reference för växtbaserade läkemedel," curcumin, den aktiva ingrediensen i kryddan, visar potent antioxidant effekter genom att inhibera lipidperoxidbildning i levern. Mer specifika anticanceregenskaper hos curcumin föreningar har också studerats. Till exempel har forskare från Chiang Mai University i Thailand undersökte effekterna av curcumin och andra två andra curcuminoider är närvarande i gurkmeja på matrixmetalloproteinas-3, ett enzym som underlättar spridningen av bröstcancer i en cellinje som kallas MDA-MB-231. Baserat på resultaten, som publicerades i juli 2010 frågan om Archives of Pharmacal Research konstaterade studien laget som alla testade föreningarna inhiberade signifikant uttryck av detta enzym i bröstcancerceller.

Några månader tidigare, en annan grupp av forskare från samma universitet som redovisas i European Journal of Pharmacology att curcuminoider demethoxycurcumin eller DMC, uppvisar flera anti-canceraktiviteter. DMC hämmar nedbrytningen av vissa proteiner som är inblandade i metastas av MDA-MB-231-bröstcancerceller, såsom matrismetalloproteinas-9. DMC blockerade också ett uttryck för andra kemikalier som behövs för tumörtillväxt och spridning, såsom kemokinreceptor 4. Vidare DMC förhindrar NF-kappaB från att binda till cell-DNA, en händelse känd för att främja frisättningen av matrixmetalloproteinas-9, kemokinreceptor 4 och flera andra föreningar som bidrar till cancercellmetastaser.

Ingefära

Ginger har en lång historia av användning i örtmedicin för att behandla en rad olika sjukdomar - främst åksjuka, illamående och magbesvär. På senare tid har forskare vid University of Calcutta i Indien undersökt ingefära som en potentiell kemoterapi medel mot humana icke-små lungcancerceller och cervical cancerceller. I 17 juli 2010 numret av Food and Chemical Toxicology, skrev blyforskare Diptiman Choudhury att flytande ingefära extrakt visade en direkt inverkan på strukturen och funktionen hos cancercell mikrotubuli, de specialiserade proteiner som bildar matrisen av cytoskelettet i cellen. Dessutom, ingefära inducerad apoptos, eller celldöd.

lykopen

Lykopen är en röd karotenoid och antioxidant som naturligt förekommer i mänsklig hud och organ och även i många frukter och grönsaker - notably, tomater. Forskare från Londons Imperial College redovisas i 21 juli, 2010 frågan om experimentell biologi och medicin att lykopen phytocomplex apoptos i HL60-celler, en human leukemi cellinje. Dessutom fann forskarna att förbehandling med lykopen phytocomplex ökade effektiviteten av konventionella fotodynamisk terapi cancerbehandling bättre än vitamin C eller E.