XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man ökar din energi på eftermiddagen


Ibland kallas eftermiddagen svacka, det är tid på dagen när du känner dig trött och slö och du har allt svårare att stanna alert och fokuserad. Det finns många alternativ för att hjälpa dig att känna dig mer utvilad och stärkta.

Instruktioner

1 Ta en promenad eller få någon form av aktivitet under din lunchrast. Även en 15-minuters promenad kan avsevärt förbättra din energinivå.

2 Drick mer vatten. Uttorkning kan ofta lämna dig känslan trög.

3 Välj lunch alternativ klokt. Fettrik eller kolhydrat måltider kan lämna dig känslan sömnig.

4 Ta ett mellanmål på eftermiddagen. Lågt blodsocker kan ofta bidra till brist på energi och koncentrationssvårigheter. Välj ett mellanmål som inte är hög i socker.

5 Ta en snabb tupplur. En kort 15- till 20-minuters tupplur kan vara väl använd tid.

6 Gå utomhus. Några minuter av frisk luft och dagsljus kan göra underverk.

7 Spraya en föryngrande aroma dimma i ansiktet eller i ditt rum. Det finns många typer av sprayer med dofter som rosmarin eller kanel kryddnejlika som luktar och känns uppfriskande.

8 Undersök ditt kontor eller rum setup. Principer från feng shui kan hjälpa dig att organisera ditt utrymme för att förbättra hur du känner på kontoret.

9 Få en sittande massage. Tio till femton minuters massage kan bidra till att stimulera blodflödet, lindra spänningar och rikta din energi.

10 äta eller dricka något med koffein i den. Koffein är känt för att öka vakenhet och kan hittas i colas, kaffe, choklad, myntverk - även vissa märken av buteljerat vatten.

Tips

  • Vet vad som är lämpligt för din arbetsplats.
  • Klart eller ljust gul urin är en indikator av att vara väl hydrerad.
  • Använd koffein och socker sparsamt.
  • En god natts sömn kan hjälpa avvärja eftermiddagen gäspar.
  • Rådgör alltid med din läkare innan du försöker något naturläkemedel eller läkemedel.
  • Koffein är ett stimulerande och bör användas med försiktighet. Det är också ett diuretikum, vilket betyder att den ökar mängden urin du producerar, vilket kan leda till uttorkning.