XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Officiell High School basket regler


National Federation of State High School föreningar (NFHS) reglerar de officiella reglerna för high school basket. Den NFHS ger en detaljerad regelbok för tränare och spelare varje år. Cirka 18.500 gymnasier följer NFHS regler i sina atletiska program. Den NFHS har utvecklat high school idrottsliga regler sedan starten 1920.

sportsmanship

Den NFHS konstaterar att under uppvärmningsperioden spelare inte måste ange uppvärmningsområdet i motståndarlaget. Det sägs också att någon lämnar domstolen under uppspelning för en obehörig skäl kommer att kallas för en teknisk foul. Om spelarna kämpar under spelet, kommer de att få en automatisk utmatning. Spelare som argumenterar med domare och varandra är föremål för tekniska fouls och utstötning.

Enhetlig

Officiella high school basket regler kräver spelare på hemmalaget att bära en vit Jersey. Numret på framsidan måste vara minst 4 inches i storlek och antal på tillbaka minst 6 inches. Spelare måste stoppa sina tröjor i sina byxor. Byxor måste ligga över höfterna. Endast huvudbonader för religiösa eller medicinska ändamål är tillåten. Pannband och armband kan bäras endast om fast i färg. Spelare får inte bära smycken.

fouls

En foul uppstår när en spelare inleder illegal kontakt med en medlem i motståndarlaget. Många regler styr foul samtal, och de är upp till de enskilda tjänstemän. Fouls kan resultera i förlust av innehav för det lag som har bollen och fria kast för motståndarlaget. Spelare tillåts fyra personliga fouls per match. En spelare som begår fem diskvalificeras för resten av spelet.

bana Storlek

High school basketplaner bör inte överstiga 94 fot i längd och bör ha en bredd av 50 fot; många gymnasieskolor använder en 84-fots domstol. Frikast linjen är 15 fot från ryggstöd. 3-punkts båge är 19 fot, 9 inches från korgen.

Utrustning

Basketkorgen har en omkrets av 18 inches och sitter 10 fot över marken. På baksidan av bågen överkant, området närmast ryggstöd, måste ha en lucka på 6 inches från plankan. Ryggstöd bör mäta 6 fot bred och 3 1/2 fot lång. High school pojkar använder reglering storlek bollar med en omkrets på 29,5 inches till 30 inches. High school flickor använder en boll storlek 28,5 inches till 29 inches i omkrets.

substitutioner

En coach kan göra ett byte endast när en död boll inträffar eller under halvtid. När en ersättare går in i domstolen under en död boll, måste han stanna på midcourt förrän den officiella kallar honom.

Tid

Varje lag kan ringa tre, en minut timeout per spel. Spelet består av fyra, åtta-minuten kvartal. Spelare har en en-minuters paus mellan varje kvartal och en 10-minuters paus vid halvtid. I fallet med en slips i slutet av spelet, lag spelar en extra 4-minuters session utan att ändra ändarna av domstol.