XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är det okej för en barn att sova i en Swing?

Enligt American Academy of Pediatrics, bör du aldrig lämna ditt barn sover i en gunga. Om ett barn somnar i svingen, flytta henne till hennes säng för resten av hennes tupplur. Om du vill att hon närmare dig under tupplur tid, överväga en babykorg eller annan plan, säker yta där du kan placera barnet att hålla ett öga på henne.

osäkra Sleep

Du ska aldrig lämna barnet sover i gungor, barnvagnar och andra sittanordningar. Detta gäller särskilt om ditt barn är under 4 månader gammal. Vid den åldern, de är som mini contortionists och kan vicka i en position som kan blockera deras luftvägar eller risk kvävning. När allt kommer omkring, är hals kontroll begränsas i spädbarn. Om du lämnar ditt barn sova sittande, det finns en chans att huvudet kan tippa framåt eller åt sidorna i en besvärlig och potentiellt dödliga vinkel.

säker Sleep

AAP rekommenderar att barn alltid sover på rygg. Detta minskar risken för plötslig spädbarnsdöd. Om ditt barn har gastroesofageal reflux och du är orolig att hon ska kvävas, kan du vara bra att känna att barn har skyddande luftvägs mekanismer för att förhindra det. Om det finns en anledning till att ditt barn inte bör placeras på rygg, såsom en övre luftvägssjukdom eller anatomiska abnormitet, tala med din läkare eller barnläkare. Eftersom sambandet mellan SIDS och sovställning är så stark, bör ditt barn fortsätta att sova på rygg tills de fyller 1. Du bör ha en fast sovyta, utan lös sängkläder eller mjuka leksaker.

Alternativ till Gungor

Nyfödda svarar bra på mild kontinuerlig stimulering. Försök gunga, promenader, klappa ryggen försiktigt eller ge honom en napp. Vissa barn tycker om att somna till ljudet av mild musik från en CD eller ljudet av regn från en brusgenerator.
Kom ihåg att det kan finnas en anledning till att ditt barn har problem med att få sova, såsom tänder, sjukdom, förändringar i utvecklingen eller en bullrig miljö. Fråga din barnläkare om olika sätt att lindra symptomen för barnsjukdomar och sjukdom om du misstänker att de är påverkar barnets förmåga att fånga vissa stänga ögat.

Om du inte kan leva utan en Swing

Om din familj är i riskzonen för aldrig sova igen utan swing som en sovande stöd, kan du fortfarande använda den - till en punkt. När barnet somnar i svingen, säger AAP att du bör ta bort honom omedelbart. Ta honom till hans riktig säng. Om din lilla älskling börjar squawking ögonblicket gungan stoppas, praktik försiktigt gunga honom när du flyttar honom till en säker plats att sova. Om fram och tillbaka inte fungerar, försöker framifrån och bakåt. Med lite övning kommer du båda anpassa sig till denna övergångsfas av gunga när du flyttar honom. Det kan vara lättare om du flyttar swing närmare sin säng innan tupplurar eller sänggåendet så att du kan flytta honom snabbare.