XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man tar bort Shifters för Drop Bars


En design av cykelstyre, släpp barer har ett par kurvor, eller "droppar", som gör det möjligt för cyklisten att behålla en hukande ställning under cykling. Dessa styret är försedda med ett par reglage som styr broms och skiftande funktioner för cykeln. Varje växel har en klämma på undersidan som håller växel på styret. En enda bult tillåter åtdragning eller lossning av denna klämma. Borttagning av reglage är nödvändigt om att byta ett styre för annan eller om service de urkopplare interna delar.

Instruktioner

1 Ta bort pluggarna från vardera änden av dropp bar. Pluggarna att säkra styret tejp drop bar.

2 Packa upp tejpen från varje sida av styret och kassering.

3 Driva båda reglage för att ge sina växelkablar maximal slack. För höger växelreglage, uppnå maximal kabel slack genom att flytta in den högsta växeln. För den vänstra sidan shifter, uppnå maximal kabel slack genom att flytta till den lägsta växeln.

4 Spåra varje skift kabeln från växelreglaget till dess växeln. Växeln är den mekanism vid den andra änden av kabeln. Denna mekanism är ansvarig för överföring av kedjan mellan kugghjulen.

5 Använd kabelsaxar för att ta bort locket på växeln i slutet av varje kabel.

6 Observera bulten som håller fast varje kabel till dess växeln. Med hjälp av en 5 mm insexnyckel, lossa denna bult och separera kabeln från växeln.

7 Spåra bromskabeln från växel till dess broms. Varje växel har en bromsvajer som går till antingen den främre eller bakre bromsen.

8 Använd kabelsaxar för att ta bort locket på broms änden av varje kabel.

9 Observera bulten som håller fast varje kabel till dess broms. Med hjälp av en 5 mm insexnyckel, lossa denna bult och separera kabeln från bromsen.

10 Placera dig själv framför reglage på drop fältet. Notera gummikåpan ovanpå varje skift. Vik dessa gummikåpor tillbaka på reglage.

11 Notera kabel huvuden nedanför gummikåpor. Om du inte ser dem här, pressa växelspaken för att exponera huvudet. Beroende på design och varumärke shifter, kan kabelhuvuden finns i ett av dessa två områden.

12 Tryck broms- och vajer upp i skift att tvinga sina huvuden ur växelspaken. Ta tag i huvudet och dra kablarna från växelspaken.

13 Notera klämskruvhuvudet under gummi huven på endera shifter. Bulten ska vara synlig nu att gummihuven har vikts tillbaka.

14 Använd rätt verktyg och vrid bulten moturs för att lossa klämman. För Shimano och SRAM, använd en 5 mm insexnyckel. För Campagnolo, använd en Torx T-30 nyckel.

15 Skjut växelreglaget från slutet av styret. Gör samma sak för den andra skift.