XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bait Idéer för Winter Carp Fishing


Det är svårt att fånga karp under vintern eftersom fisken ämnesomsättning saktar ner avsevärt när vattnet är kallt. Fisken tenderar att stanna på en plats för det mesta och foder mycket lite. Det är möjligt att fånga de stora använda rätt bete och en hel del tålamod. Att hitta där fisken samlas många sportfiskare sprida bete snarare än koncentrera fria matning.

Spice Beten

Det tar inte mycket bete för att fånga karp på vintern. Kokt beten med krydda verkar locka långsamma karp. Fisk locka oljor kommer inte att fungera lika bra i vintermånaderna, eftersom oljan tjocknar och kan även bli fast i det kalla vattnet. Oljor är mindre lösliga i kallt vatten, så torra kryddor kan vara ett bättre val för vinterfiske. Många sportfiskare blanda torkade och pulvriserade kryddor med kokt bete för att locka karp i kalla vatten. Pepparmint och vanilj läggas till bete också locka karp.

Carp lämnar djupt vatten där de samlas under nätterna för att mata grunda vatten, vanligen under 4 fot djup. Enligt AnglersNet hemsida, är en framgångsrik vinter bete som arbetar i mer grunt vatten en blandning av sockermajs och curry. Blanda en burk hela kärnan majs med curry i en plastbehållare och lock. Låt curry att tränga in i kärnorna under cirka 12 timmar eller tills varje kärna har absorberat tillräckligt curry till orange. Betet kan vara i vattnet i flera timmar innan fisken lockas och börja foder, så se till att curry är helt absorberad. Ett par kärnor kopplade till ett hår rigg ska locka fisken.

Naturliga Feeding Flavors

Vissa sportfiskare hitta större framgång genom att fiska med bete smaksatt att närma livsmedel som karp hitta naturligt. Eftersom musslor och kräftor är aktiva under vintermånaderna, karp foder på dem. Rörelsen och smak av levande larver är också attraktivt för karp. Karp är asätare och ofta livnär sig på döda och ruttnande mat. Ruttnande bitar av fisk läggs till kokt bete eller erbjudas som liten matning kan väcka karp att mata.

smak Enhancers

Eftersom smaken av betet späder långsamt i kallt vatten, många sportfiskare använder smakförstärkare när vinterfiske efter karp. Karp kan stimuleras för att mata de stickande smaker av paprika som svartpeppar, cayenne och chilipeppar. Lever pulver, flytande lever och jästextrakt öka lösligheten av kokt beten och stimulera fisken till foder. Karp verkar vara särskilt attraherad av bete som sötats. Sötningsmedel som ofta arbetar är aspartam, naturlig fruktos, lakritsextrakt och melass. Choklad malt och alkaloider som finns i kaffe och parmesanost blandas med kokt bete kan stimulera karp att börja mata i kallt vatten. Alkohol är också mycket löslig i kallt vatten. Som sådan kan alkohol sända en matning signal till den tröga karp när den sätts till bete.