XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Ayurvedisk behandling för en fettlever

Ayurveda är ett holistiskt system för medicin och egenvård med ursprung i Indien. Den försöker identifiera de energiska obalanser i kroppen som orsakar en sjukdom och återställa balansen med diet, livsstilsförändringar och naturläkemedel. Ayurvediska metoder kan hjälpa till att behandla fettlever. Men alla behandlingar för leverproblem skall godkännas och övervakas av en läkare.

Ayurvediska Approach to Healing

Enligt det ayurvediska systemet, sjukdom orsakad av obalanser mellan de tre typerna av fysisk energi, eller kroppstyperna. Var och en av de doshas - vata, pitta och kapha - förekommer i varierande grad i var och en av oss, men oftast en är dominant. Vata är energi kreativitet, intellekt och andlighet. I det fysiska systemet, är den ansvarig för cirkulation och hjärtslag. Vata typer är fysiskt tunna och fina benstomme med torrt hår och hud. Pitta styrkor reglerar matsmältningen, inklusive leverfunktion, och pitta typer kännetecknas av känslig hud och heta temperament. Kapha energikontroller tillväxt, fukt och immunsystemet. Kapha typer tenderar att gå upp i vikt lätt, har fet hud, fylligt hår och lugna, kärleksfulla personligheter.

Fettlever

Fettlever sjukdomen orsakas av en ackumulering av fett i cellerna i levern. Det finns två typer av fettlever: alkohol-inducerad och alkoholfria. Alkohol-inducerad fettlever orsakas av överdriven alkoholkonsumtion, och orsakar levern att svälla och bli anbud på höger sida. Dess symptom är feber, gulsot, vener spindel och ökad antal vita blodkroppar. Nonalcoholic fettlever är oftast en mindre allvarligt tillstånd där fett ansamlas i levern något samband med alkohol. Medan vanligtvis ofarliga, i sällsynta fall orsakar inflammation och stör leverfunktion. Endast en läkare kan korrekt diagnostisera tillståndet i levern.

Ayurveda och levern

I ayurveda, levern vara en brand - eller pitta - organ, eftersom det är viktigt att matsmältningen. Därför hälsan hos levern kräver balans i pitta dosha att stödja leverns förmåga att spola toxiner från kroppen. När levern är överbelastad med gifter som alkohol eller fetter, kommer det att fungera för hårt och bränna för varmt. Detta orsakar inflammation och problem i hela kroppen. Ayurvedisk läkare behandla leverproblem som fettlever med en kombination av kost och livsstilsförändringar och naturläkemedel.

Ayurvedisk behandling för fettlever

Även Ayurveda inte kan garantera ett botemedel mot fettlever, kan vissa riktlinjer och örtpreparat bidra till att stödja läkning. Undvika kryddig och stekt mat och fett kött, som uppvärmning och overstimulating. Undvika alla alkoholhaltiga drycker. Kylning, icke-sura frukter som meloner, mango, granatäpplen, bär och päron är bra val. Grönsaker bör lätt kokt och serveras med ghee och små mängder av hela, omalda korn som quinoa. Triphala är en ayurvedisk örtblandning som hjälper till att balansera levern och matsmältningssystemet. Den bittra tonic kutki är en bra kortsiktig lever tonic. Aloe juice eller tillskott kylning. Julros rot, embelia rot, cikoria utsäde, ingefära och långpeppar frukt kan också vara till hjälp. En ayurvedisk läkare kan hjälpa dig att välja rätt behandling. Emellertid bör de inte användas som ett substitut för utvärdering och behandling av din läkare.