XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Är Egg en Brain Food?

Ägget innehåller många näringsämnen som din hjärna och andra celler i kroppen behöver på en daglig basis. Emellertid ägg innehåller en hög mängd av kolesterol, som är känd att vara associerade med kardiovaskulär sjukdom och bör undvikas. Om du är en frisk person, kan du äta ägg med måtta för att dra nytta av deras näringsvärde till hjärnan.

Egg nutrition

Ett stort ägg innehåller ca 70 kalorier. De primära innehåll, i vikt, är ungefär 6,3 g protein och 4,8 g av det totala fettet. Förutom att innehålla många vitaminer och mineraler, innehåller ett ägg ungefär 200 mg kolesterol. Mayo Clinic säger friska individer bör begränsa sin cholesterolintag till mindre än 300 mg per dag. Personer med hjärt-kärlsjukdom, diabetes eller höga blodnivåer av low-density lipoprotein eller LDL, bör begränsa cholesterolintag till mindre än 200 mg per dag.

Protein

Din hjärna behöver en stabil försörjning av glukos för sin energi. Stora dagliga svängningar i glukoskoncentration kan ha en negativ effekt på hjärnans minne och kognitiva funktioner. Proteinet i ägg är av högsta kvalitet protein i livsmedel. Att protein kan få dig att känna dig mätt längre tid, vilket gör att du behålla mer stabila blodglukosnivåer. Den högkvalitativt protein i ägg bildar också en nödvändig del av viktiga signalsubstanser, såsom dopamin och noradrenalin. Det är kemikalier som hjärnceller använder för att kommunicera sinsemellan. Nettoeffekten av alla dessa processer på hjärnan är en förbättrad känsla av energi och vakenhet.

kolin

Ägg är höga i kolin, vilket är ett viktigt näringsämne som hjälper hjärnans funktion hos vuxna. Men forskning har visat att endast 10 procent av de vuxna får den rekommenderade mängden av kolin varje dag. Kolin används för att bibehålla strukturen på alla cellmembran. Kolin fungerar också som den viktigaste ingrediensen i tillverkningen av signalsubstanser, så att hjärncellerna kan kommunicera mellan varandra och med muskelceller. För fostret, kan den höga kolinhalten i ägg som erhållits från moderns kost hjälpa hjärnan utvecklas normalt och kan även förhindra fosterskador.

Sammanfattning

De näringsmässiga fördelar till hjärnan av att äta ägg bör vägas mot ägget höga kolesterolhalt. Enligt Mayo Clinic, innebär detta när man äter ett ägg, helt enkelt begränsar andra källor till kolesterol under resten av dagen. Undvik hög fetthalt mejeriprodukter och ersättningsprodukter grönsaker för kött på den dagen. För att undvika extra kolesterol helt och hållet, använd endast äggvita, som inte innehåller kolesterol. Du kan också använda kolesterolfritt ägg substitut, som i huvudsak äggvitor.