XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Keratosis pilaris Rubra ansiktsbehandling


Keratosis pilaris är en hudsjukdom som drabbar många vuxna i USA. Viss statistik visar att den drabbar cirka hälften av vuxna, och även vissa barn har varit kända för att ha sjukdomen. Tillståndet kännetecknas av stötar, vanligen på överarmar och lår, men ibland förekommer på ansiktet. Denna typ av keratosis pilaris (eller KP) kallas keratosis pilaris rubra faceii (KPRF) och är ibland misstas för akne.

Identifiering

KP kan identifieras genom de små gupp det skapar, vanligtvis små, koniska formade papler under huden. I fallet med KPRF, gupp uppträder i ansiktet, vanligen kinderna. Gupp inträffa fläckvis och orsaka kinderna visas röd och inflammerad. Detta är på grund av irritation och kan se väldigt lik en annan hudsjukdom, roscaeca.

orsaker

KP orsakas av överproduktion av keratin, som täpper hårsäckar på kroppen. Om en bula tas bort, kan du ofta hitta en liten hår. KPRF har samma bakomliggande orsakerna - mer död hud som produceras av keratin än huden kan hantera, vilket orsakar en blockering. KPRF inte är akne, som orsakas av bakterier. Även om anledning till att vissa människor har olika former av KP är inte definitivt känt, det tros vara en genetisk egenskap gått ner.

Behandling

Ungefär som KP på andra delar av kroppen, är behandling för KPRF densamma. Eftersom KP är en torr hud skick, är det viktigt att hålla området väl hydrerad. Det finns olika krämer som stöd i detta. Det är också viktigt att hålla huden exfolierad, och vissa människor har funnit tillfredsställande resultat med hjälp av exfoliaters och krämer som innehåller urea och olika syror, som glykolsyra, salicylsyra och mjölksyra. Det är viktigt att komma ihåg att ansiktet är mycket känsligare än andra delar av kroppen. Skuras ansiktet kommer inte att göra villkoret att försvinna; snarare kan det förvärra rodnad. Det finns också receptbelagda läkemedel som dermatologer kan rekommendera i vissa fall av KPRF. Även om det inte finns något botemedel för KP, de flesta läkare är överens om att hålla jämna steg med behandlingar och tid är de bästa sätten att producera resultat.

missuppfattningar

KP och dess slag, inklusive KPRF, är inte smittsamma förhållanden. Även om de kan se skadliga och ointressant, de är ofarliga, och den person som har tillstånd har ingen anledning att behandla det, med undantag för det faktum att de kan finna det fula och irriterande, särskilt om gupp visas i ansiktet och är mer märkbar. Det är också en missuppfattning att kontinuerlig skrubbning kommer att göra tillstånd att försvinna. Det kommer inte, men skur kommer att irritera huden.

överväganden

Många har rapporterat att deras KP har blivit bättre på grund av att vara ute i solen. Det är viktigt att komma ihåg bra sol säkerhet om det är ett alternativ som fungerar. Dessutom verkar KP att förvärras under vintermånaderna, så det är viktigt att hålla huden smidig med hudkräm. KP svårighetsgrad tycks också minska med åldern. Vissa har rapporterat att villkoret är helt borta när de är i 30-årsåldern.