XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Din puls är antalet slag hjärtat gör per minut. Du kan känna en puls när du trycker på fingrarna mot huden där en artär pumpar. För en frisk kropp, måste du ett friskt hjärta, och pulsen är en indikator på hur ditt hjärta fungerar. En normal människa puls varierar beroende på ålder, kön, motion, kost och fysisk kondition. En puls kan vara thready, normal eller avgränsande. Det finns fler saker din bör veta om den normala mänskliga puls.

Hur man hittar din Pulse

Du hittar radiella puls genom att trycka på handleden, med handflatan uppåt, på tummen sidan. Samma artär sträcker sig till insidan av armbågen på pinkie sidan av supinerad handen ovanför armbågen. Denna puls kallas brachialis puls och är alltid åsynen av blodtrycksmätningar. När en läkare tar sitt stetoskop och sätter membranet över ditt hjärta, hon lyssnar på din apikala puls.

Nuvarande Friska Puls Standards

För vuxna är den nuvarande standarden för en normal puls 60 till 100 slag per minut. Din puls kommer att vara snabbare när du tränar, är under stress eller har feber. När du vilar, kommer din puls vara långsammare.

Spädbarn har en pulsintervall av 120 till 160 slag per minut.

Småbarn pulsen sjunka till 90 till 140 slag per minut.

Wars och kindergartners sjunka ännu mer, 80 till 110 slag per minut.

Elementära och mellersta skolbarn har pulser som sträcker sig från 75 till 100 slag per minut.

Tonåringar pulser utjämna med vuxna utbud av puls.

Kvinnor har en puls fem till tio slag högre än män.

Låg och Too-långsam puls

Idrottare tränar så deras hjärtan pumpar effektivt och inte stam. Utan hälsoproblem, är den genomsnittliga räntan för en idrottsman hjärta på vila takt ofta mindre än 70 slag per minut.

Att ha en puls under 60 slag per minut är att ha otillräcklig hjärtslag och svaghet i kroppen. Ibland är en låg puls beror på den vaskulära hjärtsjukdom, problem immunitet eller problem i den elektriska bränning som sätter hjärtat att pulsera.

snabb puls

En puls över 100 slag per minut är inte hälsosamt om du inte är en nyfödd. En kroppens cirkulationssystem behöver tydliga passager i artärer, vener och kapillärer att resa igenom. Blockerad eller delvis blockerade blodkärl är skadliga för kardiovaskulär hälsa. Hjärtat arbetar hårdare för att pumpa blod genom blodkärlen än det normalt skulle behöva arbeta. En vuxen behöver träna och äta rätt sorts mat som inte tillåter uppbyggnad av fett och låg-density lipoprotein (LDL) kolesterol i artärerna.

Ohälsosamma Puls Tecken

Ett tecken på en ohälsosam pulsen är en begränsningsram puls att du kan se bultande på ytan av huden. Du bör inte se en puls om du inte är en kirurg som arbetar på själva hjärtat. Normalt bör pulser kännas eller höras genom ett stetoskop. En annan onormal tecken är en svag, thready puls. Det visar att hjärtat inte fungerar effektivt för att medge blod att resa.