XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man rengör fläckar på tandproteser av metall i Partials


Att upprätthålla en ren, fläckfritt och fräschare leende är en utmaning oavsett om du har dina naturliga tänder eller bära en form av tandproteser. Ta bort fläckar, i samband med mat och dryck, från proteser är en rutinmässig del av underhåll. Partiella proteser, de med metallspännen, kräver en mer noggrann hantering av protesen själv, eftersom metallen kan bli benägna att mattas om den inte vårdas.

Instruktioner

1 Ta mat och skräp från tandproteser genom att borsta noggrant efter varje måltid, mellanmål eller dryck. Förebyggande av fläck uppbyggnaden är avgörande för att upprätthålla en vit uppsättning av tandproteser. Använd en tandborste utformad för att passa in i sprickor i den partiella och därmed kunna nå metallspännen, som måste ha mat och plack avlägsnades på en regelbunden basis.

2 Placera proteser i en rensning blöt varje natt för att ta bort ytan fläckar. Protes renare, om sådan inte finns, kan ersättas med hjälp av hushållsartiklar såsom flytande handtvål eller flytande diskmedel. Blanda renare med vatten, undvika varmt vatten som skulle kunna tänja metalldelen av tandproteser. Blötlägg proteser i rengöringslösning över natten och borsta med en tandborste och icke-slipande tandkräm på morgonen för att ytterligare ta bort fläckar.

3 Blötlägg proteser, en gång per vecka, i rak vit vinäger för att lösa svåra fläckar såsom de som orsakas av rött vin och kaffe. Följ samma steg som med allmän rengöring, genom att borsta tandproteser efter blötläggning och före placering tillbaka i munnen.

Tips

  • Borsta tandproteser på samma sätt som naturliga tänder. Se till att borsta metall områden som plack och fläckar kan bygga upp på metallen över tiden.
  • Håll proteser fuktig vid alla tidpunkter. Håll i munnen eller blötläggning i en rengöringslösning, vinäger eller vanligt vatten för att förhindra proteser från att torka ut och därmed ändrar form.
  • Håll proteser över en mjuk trasa när du borstar utanför munnen. Om tandproteser faller på en hård yta, kan de gå sönder och kommer därför att behöva repareras eller bytas ut.