XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka Thai sport är Kickboxning härledas från?

När du tittar på en kickboxning match, ser du element från andra kampsporter som boxning och karate. Det finns också en thailändsk inflytande; kickboxning härleds på många sätt från Muay Thai, som ibland kallas Thai kickboxning eller thaiboxning. Att idrotten är känd för samma typer av ingen skoningslös slag, slag och sparkar som genomsyrar kickboxning.

Historia av Kickboxning

Karate och Muay Thai först kombineras i 1950 Japan. I Amerika, utvecklingen hände på 1970-talet när karate turnering tjänstemän beslutat scoring skulle vara mer objektiv om de lagt slag och sparkar från kampsport som Muay Thai. Vid första de kallade det full kontakt karate, men så småningom namnet kickboxning fastnat. De tillade slutligen säkerhetsåtgärder som obligatorisk stoppning. Den populära MMA (mixed martial arts) stil av striderna som används i organisationer som UFC (Ultimate Fighting Championship) är starkt påverkad av kickboxning.

Historia Muay Thai

Muay Thai kallas konsten att åtta delar eftersom den använder händer, fötter, armbågar och knän att slå och sparka. Det används mycket i strid med thailändska krigare, där den obeväpnade kropp härmade vapen. Händerna används som svärd och dolkar, armbågarna som en hammare eller muskotblomma, och benen som en yxa. Det var först praktiseras som en sport runt 1700, och regler infördes på 1930-talet för att göra det säkert för turneringsspel. Typiska kämpar i Thailand träna timmar varje dag.

Funktioner

Vissa kallar kickboxning en kampsport, medan andra säger att det är en kampidrottsgren som bara är inspirerad av kampsport. Som namnet antyder, involverar kickboxning sparkar och boxning. Några av de mest framträdande är den främre, sidan, baksidan och roundhouse sparkar. Punches inkluderar boxning standarder som jab, kors och uppercut, och slutligen finns det Muay Thai inflytande armbåge och knä strejker.

professionell Influence

Muay Thai har inte bara påverkat sporten kickboxning, men också enskilda soldater. Houston "The Assassin" Alexander är en MMA veteran och tidigare UFC-mästaren som är känd för utbildning i Muay Thai. Rita på den bakgrunden använder han både strejker och knän att brutalt attackera sina motståndare, och i sin installations kamp på UFC 71 tog sig tungt gynnade motståndare Keith Jardine. Holländska Kickboxer Ramon "The Diamond" Dekkers, som tragiskt gick bort från en obesläktad hjärtattack vid 43, var också en åtta-tiden Muay Thai världsmästare och den första utlänningen någonsin att namnges "Thai Boxer of the Year".