XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Diet för barn med lunginflammation

Lunginflammation är en term som används för att beskriva inflammation i lungorna. Det är oftast orsakas av en bakterie, virus eller parasitinfektion. Lunginflammation ofta börjar med symptom som liknar en kall och gradvis försämras. Symptomen är feber, frossa, hosta, väsande andning, bröstsmärtor, trötthet, muskelsmärta, huvudvärk och andningssvårigheter. Barn med lunginflammation kan uppleva viktminskning på grund av en brist på aptit och ökad energiförbrukning på grund av begränsad syre och koldioxidutbytet. Därför är det viktigt att ge ditt barn med näringsrik, kaloririka, hög proteinhalt livsmedel att behålla sin nutritionsstatus och förebygga komplikationer.

klara vätskor

Diet för barn med lunginflammation

Lämpliga vätskor är avgörande för ett barn med lunginflammation. Du måste se till att ditt barn dricker klara vätskor och inte blir uttorkad. Spädbarn yngre än 12 månader bör fortsätta att dricka bröstmjölk eller formel. Om ditt barn är en år eller äldre, erbjuda honom helmjölk. Klara vätskor innefattar vatten, isbitar, fruktjuicer, icke-koffeinhaltiga läskedrycker, sportdrycker, gelatin och popsicles. I synnerhet te, saft, äppeljuice och varma kycklingbuljong hjälp att slappna av luftvägarna och tydliga slem. Äta och dricka kan orsaka ditt barn att bli trött lätt, så erbjuder små mängder av livsmedel och vätskor oftare än vanligt.

Hög kalori, proteinrik diet

Diet för barn med lunginflammation

Enligt American Dietetic Association, en högt kaloriinnehåll, proteinrik diet gynnar ditt barn genom att ge henne kroppen energi, förebygga viktminskning, hjälper kroppen att läka och främja ett friskt immunsystem. Syftar till att ge henne med minst sex måltider och mellanmål varje dag för att öka sin kaloriintaget. Erbjud dina barn kaloririka drycker såsom helmjölk, 100 procent juice och regelbundna läsk. Du kan också lägga till proteinpulver till ditt barns drycker. Välj hög fetthalt, hög proteinhalt livsmedel inklusive kött, fågel och fisk; ägg; bönor, fettrik ostar; och måltidsersättning skakar och barer. Du kan också öka kalorier genom att tillsätta olja, smör, margarin, majonnäs, salladsdressing och jordnötssmör till olika livsmedel.

Frukter, grönsaker och andra näringskällor

Diet för barn med lunginflammation

Frukt, grönsaker och spannmål ger en rad viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter. Välj färgglada frukter och grönsaker som broccoli, tomater, morötter, paprika, apelsiner, äpplen och melon. Fullkorn såsom berikade frukostflingor, fullkornsbröd, pasta och ris ge ditt barn med selen och zink, vilket kan hjälpa till att skydda honom från fria radikaler. Mejeriprodukter såsom yoghurt, mjölk, ost och ägg förse kroppen med probiotika och vitamin E. Även probiotika hjälpa till att återställa den naturliga bakteriebalansen i kroppen, vitamin E fungerar som en kraftfull antioxidant. Återigen, för att öka ditt barns kaloriintag, lägga till ost, smör eller olja till grönsaker, erbjuda stärkelserika grönsaker högre i kalorier och välja frukt konserverad i sockerlag i stället för vatten.

Alternativ medicin

University of Maryland Medical Center rekommenderar ett antal andra potentiella lösningar. Honung är en effektiv over-the-counter botemedel för att lindra hosta och halsont. Tillsätt honung för att värma örtte eller vatten för en lugnande drink. Honung är inte anses säkert för barn yngre än ett, men. Quercetin är en antioxidant som ger frukt och grönsaker med sina starka färger. Preliminära studier tyder på att det kan hämma produktionen och frisättningen av histamin, en förening som finns i det organ som ansvarar för allergiska symtom. Andra örter som är kända för att lindra luftvägssymtom och öppna passager är pepparmynta, eukalyptus och timjan. Rådgör med din barnläkare innan du använder ett supplement för ditt barn med lunginflammation.