XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Bröstcancerrekonstruktion Komplikationer Post Strålning

Efter diagnosen bröstcancer, 1/3 av kvinnor väljer att ha en mastektomi, eller kirurgiskt avlägsnande av hela bröstet, säger en oktober 2008 artikel av Peter G. Cordeiro, MD i "The New England Journal of Medicine." Avlägsnande av en eller båda brösten orsakar vanställdhet och kan störa en kvinnas psykiska hälsa under cancer slaget. Ibland strålbehandling används efter bröstet bort för att säkerställa destruktion av alla cancerceller. rekonstruktion Bröstcancer är ett viktigt steg i läkningsprocessen för vissa kvinnor, men kan innebära komplikationer efter strålbehandling.

språk Komplikationer

Traditionellt är återuppbyggnadsprocessen tri-fold; expansions placeras under bröstet huden att sträcka ut den och förbereda plats för ett implantat, patienter vänta för expansion vävnad att vara tillräcklig, då den faktiska implantatet sätts in. Strålbehandling kan orsaka svullnad, rodnad och brännskador på bröstkorgen. Om en expander inte placerades före strålbehandling, kommer expansionen av huden vara svårt, konstaterar Breastcancer.org. Men om en vävnadsexpander placerades före strålbehandling, men inte släppts ut på rätt sätt eller fullt utbyggd, då extra strålning kan uppkomma friska vävnader eller huden kan krympa med strålning och inte tillåta implantatinföring.

Kosmetisk

Efter strålning huden ibland blir ärrad eller permanent missfärgad i det bestrålade området. Vissa kvinnor se en märkbar skillnad mellan den implanterade och naturliga bröst i form, storlek och allmänna utseende. Såvida nippel rekonstruktion kirurgi utfördes i samband med bröstimplantat, kommer ett bröst saknas en nippel och vårtgården och visas onaturlig.

oplanerade Operations

Strålning dödar friska vävnader tillsammans cancer sådana, minskar kroppens immunsystemet. Enligt Medical News Today, 31 procent av kvinnorna som krävs upprepar kirurgiska ingrepp efter att ha ett implantat efter strålning. Avslag på implantatet är också ett bekymmer, eftersom vissa kvinnor immunsystem faktiskt kommer att kämpa implantatet och arbeta för att mata ut det ur kroppen. Artikeln i "The New England Journal of Medicine" diskuterar det faktum att fler kvinnor kommer att ha ärrbildning och infektion när implantat används efter strålning, och föreslår att kvinnor som har haft strålning kan dra nytta av användningen av autogen vävnad eller vävnad från en annan del av kroppen, för att rekonstruera bröstet.