XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Bad Side värk När Running eller rask promenad

Om du upplever värk på sidan av buken medan du kör eller under rask promenad, är du inte ensam. Fitness Expert Brad Walker av Stretching instituten rapporterar uppskattningsvis 70 procent av löpare erfarenhet kramper - kallas sida stygn - inom en 12-månadersperiod. Den smärta som orsakas av sida stygn är resultatet av membranet muskelkramp, även om vad som orsakar den muskeln att kramp är osäkert.

om stygn

Den håll - även kallad motion relaterade övergående buksmärtor - känns som en skarp smärta i den nedre kanten av bröstkorgen, oftast på höger sida av buken, även om det kan förekomma på den vänstra sidan också. Det är resultatet av muskeln hos membranet kramper - en allvarlig, smärtsam sammandragning av muskeln. Sida stygn förekommer oftare i sporter som kräver en hel del upp och ner rörelse, som att springa eller hoppa, och mindre rutinerade idrottare får sida stygn oftare än idrottare som är bättre utbildade.

orsaker

Den exakta orsaken till sida stygn är inte klart. Den vanligaste teorin är att muskeln av membranet understryks av vikten av de organ som är kopplade till den av ligament. Membranet rör sig upp och ned under andning, vilket tvingar luft in och ut ur lungorna, och vikten av organ i kombination med den rörelse orsakar membran muskeln att kramp, som också avtal musklerna i närheten.

Behandling

Om du upplever sida stygn när du kör eller rask promenad, sakta tempot eller sluta flytta helt och hållet. Om du flyttar, fokusera på djupare andning, andas in i tre steg och utandning för två. Om du slutar ta full, djupa andetag, trycka din mage ut på andas och avkopplande det under utandning. När du flyttar eller stående, ta det drabbade området med handen och pressa försiktigt eller massera den medan du böjer framåt något i midjan. Håll den eller massera det för några sekunder, sedan stå rakt igen. Den kramp ska vara borta.

Förebyggande

Ta några enkla försiktighetsåtgärder innan träning kan bidra till att undvika de kramper som orsakas av sido stygn. Personlig tränare Stew Smith vid Military.com rekommenderar sträcker buken genom att lyfta armarna över huvudet och lutar åt vänster och höger i midjan. Försiktigt vrida överkroppen från sida till sida kommer att hjälpa sträcka ut musklerna i sidan av buken. Undvik att dricka stora mängder vatten eller äta två till tre timmar innan du kör eller gå raskt. Stärka ryggen och magmusklerna så musklerna är starka, vilket kommer att bidra till att undvika någon form av kramper. Förbättra din kondition kommer tonen musklerna i mellangärdet och hjälpa dig att andas mer effektivt.

överväganden

Om du upptäcker att du upplever kramper eller värk konsekvent, trots att försiktighetsåtgärder vidtogs för att undvika sida stygn, kan du ha en annan fråga som orsakar problemet. Gastrointestinala problem, premenstruellt syndrom och muskelspänning kan alla orsaka smärta i sidorna. Om sidorna är fortfarande öm efter träning, eller om du upplever andra symptom såsom gas, uppblåsthet, eller illamående och kräkningar tillsammans med ömmande känsla, konsultera en läkare.