XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är Gurkmeja & amp; Curcumin Bra för?

Gurkmeja är en krydda som härrör från rotstocken och roten av Curcuma longa anläggningen, som är hemma i Indien och Indonesien. Folk har förbrukat gurkmeja för sin smak och hälsofrämjande egenskaper för 4000 år. Curcumin är den huvudsakliga aktiva ingrediensen som ansvarar för gurkmeja s medicinska egenskaper. Med hjälp av gurkmeja som en krydda är en hälsosam praxis, men med dess derivat curcumin som ett supplement ger en djupare medicinsk effekt. Som med alla växtbaserade kosttillskott, prata med din vård läkare innan komplettera med curcumin.

Antioxidanter och anti-inflammatoriska fördelar

Curcumin, den aktiva ingrediensen i gurkmeja, är en kraftfull antioxidant. Det bidrar till att minska och neutralisera fria radikaler, som skadar och förstör dina celler och DNA. Curcumin minskar också två inflammationsbefrämjande enzymer i kroppen och är därför ett effektivt anti-inflammatoriskt medel. På grund av curcumin förmåga att minska inflammation, University of Maryland Medical Center, eller UMMC, säger att curcumin kosttillskott kan hjälpa till att lindra symtom på artros, ett tillstånd som kännetecknas av inflammation, smärta och stelhet i lederna.

Tarm och tarmhälsa

Curcumin stimulerar gallblåsan att producera galla, och konsumerar krydda gurkmeja regelbundet eller komplettera med sin aktiva substansen curcumin, kan bidra till att förbättra matsmältningen, minskar uppblåsthet och gas och behandla matsmältning. Dessutom kan curcumin tillskott i kombination med konventionell medicinsk behandling hjälpa behandla tarmsjukdomar såsom ulcerös kolit.

kardiovaskulär hälsa

Curcumin är påstods att förebygga hjärt-kärlsjukdom, och kan vara särskilt fördelaktigt för förebyggande av åderförkalkning, ett tillstånd som kännetecknas av en härdning och förträngning av artärerna. UMMC konstaterar att curcumin har visat sig sänka totalkolesterol och LDL-kolesterolnivåer och för att förhindra att blodet levrar sig. Forskningen på curcumin tillskott för hjärt-kärlsjukdom är preliminära, dock, och har ännu inte utförts på människa.

cancer

Konsumerar gurkmeja regelbundet eller ta en curcumin tillägg kan bidra till att förebygga och behandla cancer. Curcumin verkar för att blockera blodtillförseln till cancertumörer, och följaktligen för att undertrycka tillväxt och replikation av tumörceller. Enligt "Principles & Practice of Pediatric Oncology," omfattande forskning har indikerat att curcumin kan förebygga cancer hos djur. Dessutom har höga intag av gurkmeja reducerade hastigheten av colorectal, lung- och prostatacancer hos människor.

ytterligare användningar

Ta en curcumin tillägg kan bidra till att förebygga och behandla bakteriella och virusinfektioner. Curcumin kosttillskott används också för att behandla leverproblem och hudsjukdom, lägre blodsockernivåer hos diabetiker och minska njursten. Dessutom kan curcumin hjälpa till att behandla en inflammatorisk ögonsjukdom som kallas uveit. Mer forskning behöver göras bekräfta effekten av curcumin tillskott för dessa ändamål, dock.

försiktighetsåtgärder

Gurkmeja är säkert för konsumtion, och curcumin kosttillskott i allmänhet anses säkra. Dock kan långvarig intag av höga doser Curcumin extrakt ge magbesvär och, i extrema fall, sår. Curcumin kosttillskott kan också interagera med vissa läkemedel och bör inte tas av individer på blodförtunnande läkemedel eller av diabetiker utan läkare tillsyn.