XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vilka livsmedel orsaka förstoppning hos barn?

Förstoppning är en ganska vanlig företeelse bland barn som kan orsakas av olika villkor, inklusive att äta vissa typer av livsmedel. Tillståndet kännetecknas av en minskning av tarmrörelser, hård torr avföring och smärtsamma tarmrörelser, rapporterar barnsjukhuset i Wisconsin. En mat dagbok som förs av föräldrarna kan hjälpa dem att avgöra vilka livsmedel orsaka sina barns förstoppning.

Mjölk

Mjölk och livsmedel som görs med mjölk ofta resulterar i förstoppning hos barn, rapporterar AskDrSears.com. Detta är särskilt tydligt i barn att göra övergången från formel eller bröstmjölk till vanlig komjölk. Andra mejeriprodukter för att undvika inkluderar ost och glass. Föräldrar som minskar mängden mjölk livsmedel som konsumeras av deras barn utan att helt eliminera dem kommer sannolikt att se förstoppning lätta upp och ett barns tarmrörelserna återgå till det normala.

stekt Foods

Stekt mat är vanligtvis låg i fiber och äter för mycket av dem kan leda till förstoppning i ett barn, enligt FamilyDoctor.org. Även ett barn som vanligtvis äter en hälsosam kost kan bli förstoppad efter ett par dagar av inte så hälsosamt ätande. På samma sätt, kan äta nya matar resultera i ett barn blir toppad. När du försöker en ny mat, bör ett barn konsumerar en liten del så att föräldrar kan titta på symtomen. Livsmedel för att undvika inkluderar pommes frites och chicken nuggets som kan ersättas med grillat kött och kokt eller rostad potatis.

bearbetade Snacks

Många föräldrar är beroende av pre förpackade snacks, eftersom de är bekväma och bärbara. Dessa poster är dock oftast mycket fett och låg i fiber, vilket gör dem livsmedel som kan leda till förstoppning, enligt National matsmältningssjukdomar information clearingorganisationer. Fullkorn kex, frukt och grönsaker är lätt att bära och har tillräckligt med fiber i dem för att främja matsmältningen och tarmrörelser hos barn. Undvika chips, snacks tårtor och kakor är lika viktigt att öka fiberintag.

Soda

Soda innehåller koffein och fyller upp ett barns mage, lämnar litet utrymme för fiberfyllda matar han behöver för att lindra och förhindra förstoppning. Enligt MayoClinic.com är tillräckligt vattenintag viktigt att regelbundna tarmrörelser. Detta innebär att ett barn som dricker läsk över vatten är i riskzonen för att utveckla förstoppning. Vatten hjälper ett barns matsmältning förekommer regelbundet och socker och koffein i läsk hindrar detta från att hända.