XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Sporten i cricket innebär bowling en boll mot en slagman. Cricket bollar börjar smidigt och blankpolerade, men repas många gånger under loppet av timmar lagen spelar cricket spel. Repor gör kulan mer när bowled; vissa bowlare läkare sina bollar för att förbättra eller minska spinn.

Instruktioner

1 Inspektera cricket bollen för platser där det har fått slitage naturligt. Dessa är de bästa platserna att åldras bollen längre eftersom de kommer att vara svårare att upptäcka.

2 Ta bort eventuella polska eller lysa på bollen genom att försiktigt skrapa på ytan med ett stift eller nål för att simulera slitage i en cricketmatch.

3 Bestäm vilken av de två sidor av bollen kommer att vara mer polerade sidan än den andra, om ditt mål är att åldras bollen för att öka sin dragning.

4 Gnida en sida på tyget tills någon av färgämnet, om bollen är färgat den traditionella röda, lossnar. (I en natt match, är bollen vita, denna färg används nu för dagen spel.)

5 Sand den andra sidan med sandpapper lätt att scuff den. Arbeta från befintliga repor för att förstora dem på ett så naturligt sätt som möjligt.

6 Fray sömmen genom att försiktigt plocka den med ett stift eller nål så att slitaget ser naturligt.

Tips

  • Skål bollen med den polerade sidan mot slagman om du vill att bollen att svänga i riktning sömmen är orienterad (normal gunga) eller med den uppruggade sida framåt om du vill att bollen att svänga i motsatt riktning (omvänd swing).
  • Ämnen som har använts för att öka poleringen av den polerade sidan inkluderar hårgelé, socker och läppbalsam. En annan substans som skulle kunna användas är nasala slem; baseball pitcher Gaylord Perry brukade äta jalapenos att generera tillräckligt med slem till läkare sina baseballs.
  • Applicera inte lera med avsikt att använda dess avlägsnande att dölja skrapa upp bollen. Enligt lagarna i cricket, måste lera avlägsnas under överinseende.