XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kvicksilver och vild lax

Om du regelbundet äter lax, är du förmodligen väl medveten om de potentiella hälsoeffekterna av kvicksilver. Vanligtvis finns som vild eller odlad lax. Med valmöjligheter, kanske du undrar om det finns några skillnader mellan de två källorna när det gäller kvicksilverinnehåll, särskilt om du är gravid eller i fertil ålder.

Kvicksilver vs. Methylmercury

måste göras en viktig skillnad mellan kvicksilver och metylkvicksilver. Kvicksilver förekommer naturligt i miljön. Vulkaner och geologiska avlagringar kan innehålla naturligt förekommande kvicksilver, enligt US Geological Survey. Mänskliga gjorda källor omfattar utsläpp från industrin. Dessa luftburna utsläpp faller så småningom till jordytan, föroreningar jordar och ytvatten. När kvicksilver in akvatiska resurser, såsom vattenförekomster som värd vild lax, bakterier initiera en kemisk reaktion som omvandlar kvicksilver till dess toxiska form metylkvicksilver. Detta är den form av kvicksilver i vild lax som höjer hälsoproblem.

Hälsorisker och fördelar

Vild lax är en utmärkt källa till omega-3 fettsyror. Enligt Journal of American Medical Association, kan omega-3-fettsyror sänka blodtrycket och minska risken att utveckla hjärtsjukdom. Dock bör du kontrollera din vild lax livsmedel om du är gravid eller ammar. Metylkvicksilver som finns i vild lax kan ansamlas i kroppens vävnader. Det kan ha en negativ inverkan på ditt barns växande hjärnan och nervsystemet.

Odlad vs Wild Salmon

När du köper lax eller äta ute, är det viktigt för dig att veta källan till fisken. En studie i tidskriften Science 2004 fann att odlad lax hade signifikant högre nivåer av föroreningar än sina vilda motsvarigheter. Studien gick så långt som att föreslå att hälsoriskerna kan uppväga de positiva hälsoeffekterna av att äta lax.

Geografisk plats

Geografiskt läge spelar en nyckelroll på innehållet i lax, både vild och odlad kvicksilver. Studien 2004 identifierade Europeiska odlad lax som har högre mängder kvicksilver. När det gäller vild lax, US Environmental Protection Agency, eller EPA erkänner liknande variationer med sina fisk Varningar webbsida, som ger information om potentiella risker med att konsumera vild lax från vissa områden. Variationer kan förekomma på grund av industrins koncentration, liksom geologiska faktorer.

Lax Förbruknings Riktlinjer

EPA och Food and Drug Administration, eller FDA, erkänner lax som en låg kvicksilver fisk. Men de nuvarande rekommendationerna är att förbruka mer än 12 uns av låg kvicksilver fisk i veckan. Det finns ingen åtskillnad mellan vild och odlad fisk. En studie från 2008 som publicerades i Environmental Toxicology and Chemistry bekräftade effekten av att gruppera vild och odlad lax. Studien fann försumbara skillnader i kvicksilverhalt mellan de två källorna från lax i British Columbia, hitta lax en säker källa till omega-3 fettsyror. Uppenbarligen är det bästa sättet att säkert äta vild lax att ansluta sig till FDA: s riktlinjer och var uppmärksam på lokala fisk rådgivning.