XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Rengöring av en fluga fiskespö är ett nödvändigt steg för att upprätthålla en värdefull investering. Som många flugspön kostar in hundratals dollar, kommer några minuter av rutinunderhåll bidra till stången kommer att utföra på sitt bästa för många år framöver. Med enkla rengöringsmedel, kommer din flugspö utföra och se sitt bästa nästa gång du är på din favorit sträcka av vatten.

Instruktioner

Hur att rengöra en flugspö

1 Applicera en liten mängd av den flytande rengöringsmedel på en mjuk ren trasa. Torka noggrant ner korkhandtag av staven. Arbeta dammsugaren runt handtaget efter banden av korken i stället för användning av en fram-och-återgående rörelse. Var noga med att undvika rullfäste och någon metall, såsom rull lås. Skölj noggrant med en handduk och vatten.

2 Applicera en liten mängd mild metall polish eller renare till en annan trasa och försiktigt polera ringarna och metalldelar rullfäste. Se till att inte skada några exotiska träslag som ofta finns med på rullfästen. Torka noggrant bort eventuellt överskott eller kvarvarande polska. Polera till en glans.

3 Med borsten, rengör ögon och guider på flugspö. Genom användning, ofta gånger skräp och alger kan samlas på ögon och guider som kan påverka utförandet av linan. Efter tandborstning, torka ögonen med tvålvatten.

4 Torka hela staven, förbi korkhandtag, med tvålvatten. Var uppmärksam på alla områden med envisa fläckar eller uppbyggd. Använd borsten vid behov för att lossa smuts eller sot. Skölj staven med rent vatten och torka torrt.

5 Slutligen, rengör den kvinnliga delen av stången vid anslutningspunkten med en bomullspinne och tvålvatten. Ta bort eventuellt skräp och främmande föremål. Bomullstoppen ut med rent vatten sedan bomullstoppen torr. Applicera en tunn beläggning av vitt stearin till den manliga änden av stången vid anslutningspunkten för att säkerställa en säker anslutning, som inte kommer att frysa vid användning.

Tips

  • Av lämplighetsskäl kan de steg som involverar vatten och sköljning utföras över ett handfat. Utför denna rengöring som en del av en månatligt underhåll rutin eller oftare om staven används i salt eller bräckt vatten.
  • Använd endast milt slip flytande rengöringsmedel på korken och mild metall polish på sätesringar och andra metalldelar. Alla rengöringsmedel bör användas i enlighet med tillverkarens varningar och säkerhetsföreskrifter.