XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

En squat till en axel press övning är en kombination övning som bygger koordination, uthållighet, och kärna styrka samtidigt tona dina ben och axlar. Denna övning kan göras med en motståndskabel, hantlar eller en skivstång, men hantlar är lättast.

Instruktioner

1 Stå med fötterna höftbrett isär och pekar framåt. Håll en hantel i varje hand i axelhöjd med handflatorna vända framåt. Titta rakt fram och engagera din kärna muskler.

2 Andas in och sätta sig på huk genom att flytta höfterna tillbaka och lutar något framåt. Knän skall böjas så lågt som bekvämt på lederna. Håll dina knän över anklarna och fötterna rakt.

3 Andas ut och stå upp samtidigt höja armarna upp över axlarna. Lyft tills armbågarna är nästan, men inte helt rak. Intryckt i 2 sekunder.

4 Andas och squat ner samtidigt sänka armarna tills händerna är axelhöjd igen.

5 Do 12 till 20 repetitioner.

Tips

  • Gör denna övning framför en spegel så att du kan titta på formuläret. Se till att dina fällor hålla ned bort från dina öron när du gör axeln press. Titta på knäna när du squat, kontrollera att de inte böja ut eller komprimera inward.To göra denna övning med en motståndskabel, stå på kabeln och håll handtagen i händerna i samma position som hantlar. Du kommer att behöva använda en lång kabel. Det blir lättare att göra pressen medan i nedfällt läge för knäböj vid användning av en kabel.