XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Allergi mot Tofu

Tofu är en värdefull proteinkälla för vegetarianer, veganer och dem som bara vill minska sitt beroende av kött. Den är tillverkad genom bearbetning av sojabönor i sojamjölk, sedan vrida mjölken i ostmassan på ungefär samma sätt osten är tillverkad av komjölk. Även tofu är en hälsosam mat, kan det orsaka allergiska reaktioner hos vissa personer.

Allergier och allergener

En allergisk reaktion uppstår när kroppen misstag en normalt ofarlig substans som ett hot mot hälsan. Ditt immunförsvar överreagerar, utlöser antikroppar och histaminer som orsakar en mängd olika reaktioner, som sträcker sig från en mild utslag till livshotande chock. Substanser som utlöser allergiska reaktioner kallas allergener. Vissa livsmedel utlösa obehagliga eller obekväma reaktioner som inte inbegriper immunförsvaret. Dessa kallas känsligheter av den medicinska professionen, snarare än allergier.

Soja och andra obearbetade allergener

Food and Drug Administration har identifierat åtta särskilt vanliga allergener, som tillsammans svarar för cirka 90 procent av alla kända födoämnesallergier. Dessa åtta är mjölk, ägg, fisk, kräftdjur som hummer och räkor, nötter, jordnötter, vete och sojabönor. Sojabönor och soja-härledda livsmedel såsom tofu och tempeh dagliga klammer för endast en minoritet av amerikaner, men soja utbredda användning i inom livsmedelsindustrin gör det svårt allergen att undvika helt.

Tofu och födoämnesallergier

Tofu, gjort främst av sojaprotein, är en obestridlig utlösande faktor för vem som helst med en soja allergi. Andra ingredienser kommer att variera från märke till märke, men för det mesta är osannolikt att orsaka allergiska reaktioner. Soja ostmassa koaguleras kommersiellt med kalciumsulfat eller andra salter, som inte är allergiframkallande men kan orsaka en reaktion om du har en känslighet. Vissa märken kan använda en majs-derived koaguleringsmedel för ostmassan, vilket skulle orsaka en reaktion i någon med en havreallergi. Det finns också en möjlighet att den tofu kan bli förorenat med andra allergener vid tillverkningsprocessen.

undvika Soy

Den låga kostnaden och mångsidigheten hos sojabönor har gjort dem en utbredd ingrediens i industriell matproduktion. Om du nyligen har blivit medvetna om en soja allergi från att äta tofu, lära vilka livsmedel för att undvika på grund av soja kan vara en stor utmaning. Bortsett från uppenbara sojaprodukter såsom miso och sojasås, sådana generiska klingande ingredienser som naturlig smak, grönsaksbuljong, vegetabiliskt gummi eller hydrolyseras vegetabiliskt protein är ofta soja-derived. Även vissa läkemedel innehåller soja. Om du är osäker på om en produkt är soja-fri, kontakta tillverkaren direkt med dina frågor.