XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kopplingen mellan D-vitaminbrist och amp; Psoriasis

Psoriasis påverkar huden, vilket resulterar i fjällande fläckar eller skador som kan rodnad och upp. Läkare klassificera psoriasis som en autoimmun sjukdom där immunförsvaret utlöser överproduktion av hudceller. En behandling för psoriasis, UV-ljus terapi, höjer nivåerna av D-vitamin i kroppen. Topikala vitamin D krämer också bidra till att lindra symptomen av psoriasis. Hur din kropp processer D-vitamin kan spela en roll vid psoriasis, men att lösa en D-vitaminbrist löser inte psoriasis.

D-vitaminbrist och psoriasis

I juni 2011 utfärdade Endocrine Society nya riktlinjer för D-vitamin, säger att D-vitaminbrist är vanligt i alla åldersgrupper. Personer med psoriasis kan också testa låg för nivåer av vitamin D, men denna brist verkar inte vara en orsak till sin sjukdom. När forskare vid Silpoint Centre i British Columbia testade blodnivåerna av människor som drabbats av autoimmuna sjukdomar, inklusive psoriasis, bestämde de att det fanns lite samband mellan D-vitaminbrist och andra markörer karaktäristiska för autoimmuna sjukdomar. Faktum är att många människor i studien hade högre nivåer än normalt av D3, som kan tyda på ett fel av vitamin D-receptorer i dessa patienter.

Ljusterapi

Läkare behandlar ofta psoriasis med ultraviolett ljusterapi. Utsätta huden för UV-ljus läker skador och lindrar rodnad. UV-ljus är samma ljus kroppen använder för att tillverka vitamin D. Under 2008 och 2009, när forskare vid Dublins St Vincent universitetssjukhus studerade 60 psoriasis sjuka, fann de att de som hade UV-ljus terapi tre gånger per vecka såg deras psoriasis symptom lösa och nivåerna av D-vitamin i blodet nästan dubbelt. Men läkarna kände ökade nivåer av vitamin D var på grund av exponering för UV-ljus, och att ljuset inte D-vitamin hade löst patientens symtom. Ökad vitamin D var en extra fördel med ljusterapi.

Topikal D-vitamin

Tillämpa aktuella vitamin D krämer på huden är en annan effektiv behandling för vitamin D. Calcipotriene är ett läkemedel som innehåller vitamin D. I november 2002 frågan om "Cutis," forskare J. Koo från University of California Department of Dermatology rapporterade att calcipotriene var en effektiv behandling för psoriasis i hårbotten, särskilt när de används i kombination med mer traditionella steroidbehandlingar. Patienterna kan använda mindre av steroider tillsammans med D-vitaminkräm. University of Maryland Medical Center rapporterar att D-vitaminkrämer verkar fungera genom att hämma hudcell reproduktion.

andra överväganden

En balanserad kost som innehåller tillräckligt med D-vitamin från berikade mejeriprodukter och fisk kan bidra till din allmänna hälsa. Din läkare kan beställa ett blodprov för att avgöra om du har låga nivåer av vitamin D. Om så är fallet kan du dra nytta av ett tillägg, men inte ta tillskott utan att först rådfråga din läkare. Hon kan också ha möjlighet att prenumerera vitamin D krämer, ljusterapi eller andra behandlingar för din psoriasis.