XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad man ska mata en baby med diarré


Att ha ett barn som lider av diarré kan vara stressande. Du vill vara säker på att ditt barn får den näring som han behöver medan lider av diarré. De flesta fall av diarré är mer av en olägenhet än ett medicinskt problem och kommer att klara upp snabbt med vätska och små förändringar i ditt barns kost.

förhindra Dehydrering

Eftersom diarré leder till uttorkning, som kan vara farligt för små, är det viktigt att omedelbart ersätta förlorad vätska. Om du ammar, fortsätter att mata ditt barn bröstmjölk, eftersom det har elektrolyter och vätskor som behövs för att förhindra uttorkning. Om ditt barn är på formel, byta till en laktosfri formel, som laktos kan göra diarré värre. Barnen kan också ha klara soppor, klara läsk eller saft blandas med vatten för att förhindra uttorkning. Undvik att ge ditt barn vanligt vatten eller mörka läsk, som är typiskt mycket socker och kan irritera magen.

Vätskeersättning

Användningen av en vätskeersättning rekommenderas också. Det är säkert för spädbarn och äldre barn och kan hittas i de flesta livsmedelsbutiker och apotek. Det finns i flera former, inklusive ett pulver som kan blandas med vätska, en färdigblandad vätska och frysta popsicles. Vätskeersättning lösningar innehåller salt, socker, kalium och andra näringsämnen för att hjälpa ersätta förlorad vätska.

BRAT Diet

Bland livsmedel är avgörande för lugnande magen av små. Föräldrar till barn med diarré bör komma ihåg brat, som står för bananer, ris, äppelmos och rostat bröd. Dessa livsmedel är alla milda och inte ytterligare förvärra den lilla matsmältnings spår spädbarn och småbarn.

Yoghurt som innehåller probiotiska acidophilus är också lämpligt att föda barn som lider av diarré. Acidophilus är en hälsosamma bakterier som lever i tarmarna och är ofta läggs till yoghurt. Många läkare tror att om man tar acidophilus kan förkorta och svårighetsgraden av diarré.

Livsmedel för att undvika

Det är viktigt att undvika flera livsmedel som kan resultera i att göra diarré värre. Mejeriprodukter bör undvikas, eftersom laktos allvarligt kan irritera känsliga magar. Vissa frukter, särskilt frukt som börjar med bokstaven "P" bör undvikas, såsom persikor, päron, plommon och plommon. Aprikoser är kända för att lossa avföring, så undvik dem. Slutligen, undvika livsmedel som innehåller mycket fibrer, som är kända för att lindra förstoppning och lossa avföring samt.